dimecres, 18 de juliol de 2007

40. FORAT AMAGAT.


El lloc amagat


Durant aquestes vacances estiuenques em plantejo passar a penjar dos posts per setmana en lloc dels tres que faig últimament. Ja sabeu: la platja, les terrasses dels bars, les nits a la fresca,... el dia és més llarg però l'aprofitem més al carrer. A l'hivern a cap hora ja som a casa, recollits com les gallines i amb més temps per dedicar-nos a la introspecció.

Avui però per fer-ne un al centre de la setmana, recorro al recurs fàcil de posar-vos una fotografia del poble i a veure qui sap on està aquest lloc.

Reconec que aquesta d'avui no és gaire fàcil d'endevinar, però segur que hi haurà algú que visqui en aquella zona que ens ho voldrà dir.

Donaré dues pistes: La primera ens diu que no cal allunyar-se gaire del poble per trobar-ho, i la segona ens diu que té que veure amb la caputxeta vermella (aquesta no sé si és pista o ens despista).
.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Es al carrer Joan Grifoll, just darrera del nou parking de la biblioteca Joan Miro, aquesta canonada es de la rasa de "la cova del llop".

1000 i 1 900 ha dit...

Que vé que ens ho passàvem traspassant-la fins a la mitat on es trobava el forat al mig de la parada on ara hi ha el CAP.

Indecís ha dit...

Recordo com en 1000 i 1 900 que era una aventura anar a travessar la cova del llop, ja que en alguns punts hi havia el pas molt estret.

Veient la boca d'aquest tub i no havent-hi cap tipus de "barres/filtre" uns metres al devant, sembla fàcil que es pugui embossar si baixa alguna rama grossa o similar en una forta torrentada.
Pràcticament aquí hi arriba tota l'aigua que es recolleix de sota el Peiró, la vaguada del Ferrán i la petita vall entre les creus i el carrer de la Roca. No vull cridar al mal temps ni inquietar a ningú però trobo poc forat pel que hi pot baixar. De fet fins ara no "fallat" mai.

rami ha dit...

Jo també recordo haver-la passat amb escombres enceses com si fossin torxes, tal com veiem a les pel´licules

Xut ha dit...

Que bo!!! Ens fas recordar vells temps.... Jo també recordo haver-la travessat i anar a parar al CAP, per uns moments m'he sentit 18 anys més jove....jejeje. Vells temps i moltes anècdotes que espero recordar per molts anys.

MARIAdelaROCA ha dit...

A principis dels anys 70, quan la "cova del llop" començava on ara hi ha l'entrada del pàrking de la Casa de Cultura pel carrer Joan Grifoll, en un dia de pluges fortes es va embossar i va inundar els horts del Marquesito i d'en Mallafrè. El edifici actual era Ajuntament i Escoles. El que ara és el pàrking estava partit en dos patis, el dels nens i el de les nenes separats amb parets altes. L'aigua s'anava embassant als horts i pujant de nivell. Davant del perill de derrumbar-se la pared van evacuar tots els alumnes.

Es a dir que algun cop ja ha donat problemes aquest desguàs.

Tondo Rotondo ha dit...

Curiosament la barana del parc de sobre va haver de reformar-se doncs no van calcular que un xiquet s'hi podia estimbar...

TALAIA 43300 ha dit...

Per Tondo Rotondo:

Abans de l'assumpte que comentes de la barana va passar un fet que molts recordaran, i és que el gran mur de formigó que estaven fent (on ara hi ha la barana al cap d'amunt), els hi va caure gairebé per complert i van haver de tornar-lo a fer cuita corrent.