divendres, 13 de juliol de 2007

38. LA FIRA 2007

El mateix sortidor de cada any

Arribats a l'equador del mes de juliol, ens veiem abocats, sense aturador que diria aquell, de cap a la tant esperada Fira de Mont-roig del Camp. Encara que ens doni la sensació de que ja no és el mateix d'abans, per la mainada i joventut sí que els segueix marcant un abans i un després en les seves vacances d'estiu.

El plantejament de la Fira Exposició Comercial està estancat des de fa anys, i a base de no renovar-se els expositors van minvant d'un any per l'altre. De sempre he sentit a dir que a la nostra Fira li falta un motiu al voltant del qual s'aixopluguin tots els demés expositors. Amb el nou propòsit del govern municipal d'enfocar el polígon industrial dels Comellarets cap a indústries relacionades amb les noves tecnologies, podríem apofitar-ho per buscar un tema per la Fira en aquesta direcció.

També hem de reconèixer la part de culpa dels mont-rogencs, que anem a passejar a la Fira, a veure què ens donen o què ens regalen, però de "gasto" als firaires ni cinc, i com és natural al proper any ja no tornen. Em refereixo als firaires d'embotits, xocolates, vins i caves, ... A les atraccions sí que l'afluència és considerable, tot i els preus de les fitxes.

Pel que fa als actes festius programats per enguany, trobarem el mateix de cada any o fins i tot, potser una mica menys. A part dels actes que organitzen les entitats locals (billar, tennis, futbol, bitlles, gegants...) dels que "es lloguen de fora" (per entendren's) trobem: Dijous, Animació Infantil "XIP XAP", Castell de Focs i Concert amb "Obrint Pas" i "Fundación no hay manera". Divendres, Havaneres "Olla Barrejada", "Diables de Pratdip" i Orquesta "Eclipse Latino". Dissabte, Inflables a la piscina, Orquestra "Costa Brava". Diumenge, teatre "Les Altres". Personament he de reconèixer que a mi no m'aixeca cap passió esperar la Fira per gaudir d'aquestes actuacions. No ho podem comparar amb les Nits de Bonmont, però sí que s'haurien pogut "estirar" una mica més. Cal dir també que que aquesta Fira va estar contractada per l'anterior equip de govern (el que acabava sempre l'any amb superàvit econòmic i així li han anat les garrotades). De cara a l'any que vé, "els nous" ho tenen fàcil per millorar-ho, i amb les ganes que hi estan posant amb les coses que van remodelant, segur que ho faran bé, però també comptaran de ben segur amb la nostra opinió.

Que trobeu a faltar o cal canviar de la Fira de Mont-roig per l'any vinent?

31 comentaris:

No ens deixem els de casa ha dit...

Dijous tambe tocara la Kobla d' en Taudell

catdona ha dit...

No ho entenc, el tema concerts, no es feia sempre el divendres o és qeu vaig una mica confosa..´.

no em sembla gaire oportú que els concerts siguin el dijous, ja que hi han bons grups i hi haurà molta gent que no hi podrà anar...no trobeu?els concerts es fan en divendres o en dissabte...si falten dies, doncs que guardin diners i ho facin un altre dia, que mai es fa res...

salutacions a tots!!

mont-rogenca ha dit...

Es fan en dijous perquè obrin pas només podia aquest dia, i jo prefereixo que sigui dijous aquest grup que no el dels altres anys perquè al final acaba sent tot una fira per a gent de 30-40 anys i els joves ens hem de conformar amb les mega super discoteques mòbils.

Indecís ha dit...

És evident que la nostra Fira necessita una renovació. Veig que els joves es queixen una mica i em sorprèn que creguin que es fa la festa pels que tenim de 30 a 40 anys; no veig cap acte que estigui especialment dirigit cap als de la meva generació: Les Miss Platges?, El concert/ball o les havaneres?, el teatre? trobo que és per tothom en general. De fet tampoc tinc ara cap petició sobre el que més m'agradaria per la meva generació, però hi pensaré.

Estic d'acord amb Talaia de que a la Fira dels expositors li convé un canvi de timó urgent i de que les atraccions són molt cares. Cal preveure un pressupost tancat i repartir-lo pels llocs a pujar. Si vas "a lo loco" surts en calçotets!

catdona ha dit...

aahh, mont-rogenca...trobo bastant patètic que ens hagim d'adaptar a un grup musical...però és el que hi ha, jo quan he vist obrint pas, m'ha semblat molt bé però això que sigui dijous...no sé, és el que hi ha...i tampoc jo em considero de la generació de 30-40, jo estic a la de 25-30, ven bé al mitg...

salutacions...

mont-rogenca ha dit...

No deia el de l'edat dels 30-40 en cap sentit dolent, simplement el que volia dir és que personalment prefereixo obrint pas dijous a un grup nefast el divendres, jo treballo divendres però participaré de la festa. Em referia a què es pensen que amb una discoteca mòbil estem contents i entretinguts i si mires altres pobles o altres llocs hi ha moltes activitats pels joves, no sé fan coses d'acord però penso que podrien ser millor.
no ho deia en cap to despectiu el dels 30 40 anys. ja veig que no s'ha entès bé.

catdona ha dit...

oks, mont-rogenca, no passa res, tot entès...

espero que en aquesta fira ens ho passem lo millor possible joves i grans, salutacions...!

1000 i 1 900 ha dit...

Ja fa anys que es llimiten agafar el programa de l'any passat, canviar les dates i el nom dels espectacles i prou, la baixada de foc del campanar va ser una novetat i reuneix força gent peró com no s'ha buscat un complement ja comença a ser monotona,la firaexposició crec no es cobra ni cinc per exposar? (ves a Riudoms?) i no hi han ni expositors locals quasi i les entitats cada any exposar el mateix, cansa.
Cal regenerar-la de dalt a baix el canvi de dies dijous enlloc de diluns no ha servit de rés, els guiris venen cada dia menys sols cal veure la nacionalitat de qui es presenta a la tria de miss o mister.

MARIAdelaROCA ha dit...

La nova regidora de Festes ha enviat una carta a les botigues del poble demanant que per la fira es tanquin els establiments el divendres a la tarda i el dissabte en lloc del dilluns com es feia abans.
Veurem si li fan cas o no... la pela és la pela!!

1000 i 1 900 ha dit...

Qui no recorda aquell partit de fira a futbol contra el Nàstic i que figures d'élit reforçaven el C.A. Mont-roig el que en bé més a la memória, és en Kubala.

Mon ha dit...

MariadelaRoca: hi ha botigues(tots sabem quines) que obren tot l'any i ningu els hi diu res i tu creus que aquestes mateixes botigues tancaran ara perque una regidora els ho demani?

1000 i 1 900 ha dit...

Tancar les botigues no fa festa, el que fa la festa és la participació de la gent en els actes, el lloc escollit per fer-los, adients al mateix temps per gent de diferent edad.No crida l'atenció inaugurar la fira amb coca, recordo anys passats fer-ho crec amb un xoriç gegant, la festa de les miss cada dia menys gent,la mala distribució de la zona de cadires i taules (si és que es fà) fa que sembli un campi qui pugui.
He vist el cartell a la revista Costa(mai més ben dit COSTA llegir la programació els fotuts de la vista) m'agradat el divertit dibuix del programa.

Anònim ha dit...

Adequar la Fira a un grup, no ho trobo be, tot i que m'he canviat el les vancances per poder venir al concert.
L'exposicio cada any es mes pobre i amb menys assistencia i participacio, en canvi cada cop tenim mes "tenderetes" a fora del recinte firal que no se si son les mes adequades.
A la Fira li conve anar variant les activitats cada any, sino la gent es memoritza el que es fa cada any i no aporta il·lusio.

Taro

Mon ha dit...

1000 i 1900: COSTA i tant que costa
jajajaj, m'agradat molt la teva frase....recordes be un any va ser xoriç gegant i un altre una truita de patates gegant, entre altres coses....

1000 i 1 900 ha dit...

LAPSU!!!!!!!! El programa està penjat a la pàgina de l'Ajuntament i surt el mateix per la festa de Sant Jaume que per la Fira.

Xapix ha dit...

per 1000 i 19000

Sobre la distribuco de les cadires i taules, la vritat es que l'ajuntament es la fa fer a nosaltres com netejar la pista d'estiu despres de cada acte,menys per el Teatre, que u fem com a "moneda de canvi",per portar la barra de dins. Aixi que fem el que podem ja que no som especialistes en muntar terrasses.

Sorrt i salut

Roca ferma ha dit...

Ieeep aqui estava parlar de Roca Ferma ee, jejeje que no u e possat

1000 i 1 900 ha dit...

Xapix tots hem estat joves i hem muntat festes i concerts i cal estar a verdes i madures i si cal possar cadides i taules amb una distribució amb una certa coherencia, no crec que calgui haver estudiat cap carrera, sols possar-hi ganes no dedicar-se a servir begudes que cal anar a buscar a la barra i no son gaire económiques.
Salut i peles

Roca ferma ha dit...

No ens queixem de que u tinguem que fer, sino qie u fem com podem, i com mes o menys u veiem millor, de la forma mes oportuna que nosaltres veiem, xro que mai diem no a algu que ens vol ajudar que no, o sigui que is lagu vol, x part nostra cap problema, pot muntar barres,cadires i taules,....

Sobre els preus, fa 4anys que no es canvien

1000 i 1 900 ha dit...

Roca Ferma vaig estar una colla d'anys en la direcció de l'associació i sé el que costa estirar a gent a col.laborar i organitzar activitats al gust de tots.Us diré més, avans les cadires calia llogar un camió i un grup de joves i no tant joves anar a les terres de l'Ebre a carregar-les per fer la Fira a les escoles.
Salut i endevant.

jo mateixa ha dit...

vaya putada que el concert sigui un putu dijous

Anònim ha dit...

Tanta fira, tanta fira, el que s'ha de fer tots els que critiqueu és participar-hi i assistir-hi i no limitar-vos a criticar des de casa sentats davant la televisió.estic d'acord que necessita un canvi, però us heu plantejat d'aportar noves idees o de cear una Comissió de Festes que consisteixi ajudar a escollir actes com a treballar si fa falta, per satisfacció personal i per el poble

Firmat: ccm

Anònim ha dit...

Referen a la fira dir-vos que per aquest any tot es gratis menys el teatre, i segon Xapix si a sobre de que us deixen la barra no heu de netejar la pista, quina geta. Les consumisions son vostres no els gots també, doncs xato a les bones i a les madures.

Anònim ha dit...

ccm. Estic d'acord amb tu. A Miami sempre ha existit una comissio de feste. Ha anat cambiant de gent per hi son, i currant moltissim, l'Ajuntament aporta els diners (sempre dins d'un pressupost) i ells ho monten (amb l'ajut de l'ajuntament). Menys criticar i mes treballar.

un que critica ha dit...

pel anonim ultim: lo de menys criticar, cadescun te dret a criticar (amb tot el respecte del mon)lo de treballar per a qui va? per la gent del poble? els que organitzen la trobada de gegants, els que organitzen el campionat de tennis, els que son d'una associació i posen un estand i es sacrifiquen tota la fira? i molts mes que encara en deixo sense tots aquests no hi hauria fira.... hi hauria com a molt un seguit d'espectacles.... per aixó crec que el poble te dret a criticar, a voler mes o menys i mes bo...tu que fas per la Fira?

Tondo Rotondo ha dit...

Eliminaria les banderes espanyoles amb toro, aguila o escut que venen els xiringuitos de "peruans"... dónen una imatge PATÈTICA i provinciana d'una fira que estpa morint d'avorrimet.

1000 i 1 900 ha dit...

A Miami enguany ni atraccions, al poble hi ha moltes associacions que hi col.laboren tal com s'ha dit, ja faria anys que fora morta el que cal és, que si l'Ajuntament vol que continuï siguent una fira-exposició, ha de crear un patronat i un motiu en el que es centri l'exposició i cercar expositors ja que les condicions crec que son bones (no es cobra per l'espai?les noves carpes per expositors,...)

Anònim ha dit...

per un que critica.
Jo per la fira no faig res, però no critico res. Em conformo amb el que hi ha i prou, al cap i a la fi es el que ens mereixem. Mira que ha passat amb la festa major, no fan quasi be res, conm la gent no hi anava.

De Mont-roig ha dit...

Ahir dimecres, 25/07/07 vaig anar a veure els focs artificials de les festes de Miami. Van estar prou bé i després hi va haver un espectacle d'animacio i foc bastant interessant, però el que vull CRITICAR és el preu de 5 euros (832 pts.) que em van demanar per pujar un infant a la atracció de les gomes elàstiques que hi ha instal·lada a Platja Cristall.
No sé si l'Ajuntament els cobra molts impostos, però vaig trobar un preu d'atracament!

D'altra banda també volía dir que a falta d'atraccions a les Festes de Miami, la comissió de festes va posar un seguit d'inflables gratuïts a disposició de tots els infants i joves.
Per a mi, al preu que estan, les atraccions de fira no són imprescindibles per fer festa (i més si destorben els espectacles programats).

Anònim ha dit...

Respecte a Roca Ferma i la neteja... he de llençar una llança a favor de RF i dir que sempre s'ha deixat net. També he de dir que algun cop ens haviem trobat sense estris per netejar els quals en teoria els proporciona l'ajuntament. També com podeu imaginar a segons quines hores de la nit no hi ha forces per netejar i es deix per l'endemà,tot i que alguna vegada l'ajuntament ens donava el "toque" per no haver-ho fet la nit anterior.
Pel que fa a la comissio de festes m'agradaria dir-vos que quan RF va portar els Obrint Pas i davant la negativa de l'ajuntament d'ajudar-nos economicament, els joves d'aquell moment vam proposar una comissio de festes "jove" a l'ajuntament semblant a la de Miami. Es a dir, que donguessin X euros a l'any per fer les festes de tot l'any i que naltros ja fariem un "yo me lo guiso, yo me lo como". Ens van dir que no era possible, i llavors es va crear una Comissio de Festes a Mont-roig... erem gent interessada en col·laborar però basicament ens reuniem 2-3 cops, l'Ajuntament informava del que tenia pensat i la gent opinava, simplement, que ja esta be, però crec que no era una veritable comissió de festes.
Porto uns quants mesos fora de Mont-roig pero crec que aquesta Comissió de festes practicament ha desaparegut, suposo per la seva inutilitat... tot i que fins l'any passat encara rebiem un parell d'entrades pels espectacles de la fira, el qual estava molt bé, però sincerament crec que no ens mereixiem.

Taro

Tondo Rotondo ha dit...

Aquí hi veig un desajust: Des de l'ajuntament seguint la línia "cívica" d'altres indrets es pretèn controlar i decidir-ho tot. Desconec si les empreses d'0espectacles cedeixen un percentatge en negre doncs aquesta és una pràctica usual en molts indrets. No afirmo res doncs ja he dit que no desconbec, però... podria ser un tema relacionat amb que ho vulgui fer tot l'ajuntament sense pensart en el poble.

Sóc partidari de l'horitzontalitat, de la societat civil.