dilluns, 9 de juliol de 2007

36. POLÍGONS INDUSTRIALS

Nova nau en construcció


Si hagués de parlar del teixit industrial del nostre poble, acabaría d’aquí a dues línies, ja que ben poca cosa trobem al nostre municipi. Avui però vull tractar aquest tema amb esperança de futur.
Al nostre municipi crec que es necessiten tres diferents polígons industrials, clarament diferenciats entre ells.

1)- El primer i l’únic que està en marxa, tot i que en una fase inicial estancada des de fa anys és el del poble de Mont-roig, on s’hi troba la Indústria FISCHER, la benzinera, .... La funció d’aquest polígon ha de ser, principalment, donar servei als petits industrials locals que es troben amb els seus negocis al mig del poble i estan esperant, de fa temps, que sel’s ofereixi un lloc on poder-se trasladar. Estem parlant de serrallers, fusters, paletes, pagesos, mecànics, la cooperativa agrícola, … necessiten urgentment i des de fa molt de temps aquest espai per ells, i a més que sigui a un preu raonable.

2)- El polígon del Gurugú o Comellarets està d’amunt de l’autopista, des de la carretera de la mar fins a Rifà. Té més de 50 hectàreas, totes propietat de l’Ajuntament. No sé si en som prou conscients de que tenim un diamant en brut que ben pulit será un gran motor de progrés pel nostre poble. Des de la meva Talaia m’ha semblat entreveure un canvi d’actitud dels nostres polítics envers aquesta actuació industrial. L’anterior govern (ERC) va estar en tractes o converses per posar-hi un centre esportiu, tipus d’alt rendiment, on s’ocupàven moltes hectáreas, però no sé si haurien repercutit en gaires llocs de treball/hectárea ocupada. També van venir diferents indústries per informar-se sobre un posible trasllat cap al nostre poble, però la cosa estaba “verda” i amb l’excusa de fer el POUM es va aparcar el tema polígon. Aquí m’agradaría fer un incís/comentari: Durant els últims quatre anys, l’equip de Govern anterior va treballar intensament en el POUM, privant-los de fer altres coses. - No hem fet gaires coses perquè el POUM…- Siguem realistes, el POUM l’ha fet l’equip d’arquitectes a qui se li va encarregar la feina, i davant la manca d’idees o de personalitat dels polítics de torn, fins i tot van fer el que no els hi tocava (negociar amb propietaris, decidir densitats d’edificació, qualificar o desqualificar segons quins terrenys, reunions amb promotors,…) Ja sabem la famosa frase de l’anterior batlle: “Els tècnics són ells, jo sóc músic”. No dic que el Sr. Estanislau Roca ho hagi fet bé ni malament, però els polítics hi havien d’haver imposat el seu criteri (pot ser aquí està el problema, que no en saben) i el Sr. Roca posar-ho sobre el paper, sempre que fos possible.
Reprenent el tema del Gurugú, sembla que el nou consistori vol donar un valor afegit a aquest espai industrial, enfocant-lo cap a un polígon industrial de les noves tecnologies, donant facilitats d’establiment a empreses d’aquest sector tant en alça i que comportaría l’arribada de persones qualificades i amb un nivell adient al tipus d’indústria que estem parlant. Per descomptat que els obrers sempre faran falta, però hi hauria molta part de gent amb bons estudis, bons sous i que donarien vida a la zona. Sembla una bona idea si son capaços de portar-la a terme.

3)- El polígon industrial de Miami Platja. Avui per avui no té un futur gaire clar, ja que van haver de retirar el seu projecte del recentment aprovat POUM, doncs l’havien situat en una zona que és reservada per a infraestructures viàries. Sembla que li estan buscant una nova ubicació. Aquest polígon tindria les mateixes finalitats que el del poble de Mont-roig, donar servei als industrials locals que han de sortir del centre urbà. Hi ha la sol·lució de que vagin al polígon de l’Hospitalet, com alguns ja han fet, però és una llàstima convidar a marxar a les empreses locals per no tenir una mica de previsió. A Miami Platja també hi ha d’haver una infraestructura industrial.

La fotografía d’avui és d’una nova nau que están construïnt al carrer Klaus Fischer, darrera la benzinera. He preguntat a uns quants convilatants però ningú sap de qui és o que hi faran. En sabeu alguan cosa?

20 comentaris:

1000 i 1 900 ha dit...

Crec que com tota la zona, és del famós sr Fresquito que deu ser l'unic capaç de fer naus o a l'unic que els hi deixen fer.Mentrestant una gran majoria de convilatants anant als supers de Reus, que es veu que deu esperar una bona butxaca per ficar-ne un amb la suficient capacitat i espai per fer les compres i poder-les carregar al cotxe, a veure si serà com la benzinera que no va arrivar fins que tothom ja en tenia més d'una.

De Mont-roig ha dit...

Per pagar les obres de fer els nous carrers i serveis de la nova fase del polígon del poble, l'Ajuntament va recalificar als propietaris dels terrenys una illa tocant als set ponts per fer-hi un bloc de 100 pisos, dels quals 20 han de ser de protecció oficial. L'empresa Niñerola ja fa mesos que va posar un cartell de "Propera Construcció de Pisos". Hi he trucat vàries vegades per interessar-me pels pisos de protecció oficial i sempre em diuen que no saben res i que truqui més endavant.
Si ja està adjudicat al Niñerola, per què no fan ja els carrers i demés?
Per què en Niñerola dóna llargues a qui vol comprar un pis?
Per què la Cooperativa vol anar a uns altres terrenys rústics que li han de requalificar?

Xapix ha dit...

Per a 1000 i 1900:

Aquesta nau no es del sr.Frasquito, no se de qui es xro intentare descubrir-ho ja que i vic aprop d'alli.

1000 i 1 900 ha dit...

Xapix a mi em va dir un de la Fischer que era per posar l'empresa de vending que té.

Xapix ha dit...

Per a 1000 0 1900

POs digue-li al de la Fisher,que s'informi be!!!!
Perque ara mateix estic amb el Sr. Frasquito i no es veritat, no es seu ni l'empresa de vending es posa alli.
Aixi que avere si constatem l'informacio.

1000 i 1 900 ha dit...

Com sempre en aquest poble, tot d'amagat fins que ja te l'han clavat

Xapix ha dit...

inclus et dire més, segons tinc entes, pero no se segur es d'una empresa de galetes.
I pensa el que vulguis pero la meva info es bona

DWWWWWWWWWWWWW

Anònim per obligació ha dit...

A l'Ajuntament els consta que hi ha llicència d'obres otorgada per fer la nau, però no s'ha demanat cap llicència d'activitat encara, pel que tampoc en sabrem res per aquesta banda.

1000 i 1 900 ha dit...

Anònim per obligació, bé deu tenir uns amos el terreny i uns solicitans el permís d'obres, o com ja he dit avans tot d'amagat per especular o quan ja no té remei tirar enrrera el procés.

Anònim per obligació ha dit...

Per 1000 i 1 900 18:01

Només he pogut esbrinar que té permís d'obres concedit, però no sé qui és el titular.
El que està clar es que segons l'activitat que sigui, si no està reglamentada per la zona no se li donarà el permís.
De moment, jo no veig cap especulació ni cap artimanya extranya en aquest assumpte.

Tondo Rotondo ha dit...

Gràcies "anònim per obligació" pels teus interessants comentaris.

salutacions!

anomim per imperatiu anal ha dit...

la nau es meva i soc un inversor que vull llogarla.

voleu saver alguna cosa mes xafarderos?

Indecís ha dit...

Per l'imperatiu anal (11:08)

Promociones les teves inversions amb la última part del teu pseudònim.

Si realment fossis el propietari i la vulguessis llogar, series una mica més inteligent i ben educat i diries:
Sóc en (el teu nom), la nau té 400 m2 i està per llogar. Truqueu-me al 977 83 8X XX. Gràcies.

Una publicitat simpàtica i gratuïta.

1000 i 1 900 ha dit...

Molt bé indecís la teva contesta, el poble n'està plè de locals per llogar o vendre, ara naus,i negocis cap per ocupar-los.

en lalala bokita ha dit...

la nau es d'una empresa de reus xo no se a k es dedican, ni en recordo el nom ... :S

Albert ha dit...

Bones, ara fa uns dies que no hi deia rés per aquí...jejeje
Com sempre jo donaré la meva opinió personal... de fet jo tinc moltes esperances amb aquest equip de govern i sobretot amb el tema industrial ( que per que us he de enganyar, per a mi es de les coses més importants a dia d'avui ), si deixem escapar quatre anys més amb el tema industrial la comparativa del nostre municipi vers altres serà la comparativa de l'espanya dels 60 amb la tota poderosa alemanya!!!!! Es per això i em consta que l'equip de govern encarregat del desenvolupament industrial ja porta varies converses amb gent interessada en desenvolupar el gurugú (cosa que no significa pas res avui per avui), també crec que es important que l'ajuntament conservi el 50% del futur polígon ja que així podrem tenir decisió pròpia!!!!
Si es fan les coses bé encara hi som a temps!!!!!
Adéu,
Albert

Marc Miguel ha dit...

El poligon de Miami es mólt important, ja són moltes les empreses que s'han marxat al polígon d'Hospitalet.

1000 i 1 900 ha dit...

Ofertas de Naves industriales en venta en Mont-roig del Camp Naves en Alquiler (0) | Suelo Industrial (1)

Refinar búsqueda
Se muestran los 4 resultados encontrados
Refª Anuncio Foto
199/80820 NAVE INDUSTRIAL EN VENTA Mont-roig del Camp (Polígono les tapies).
199/80780 NAVE INDUSTRIAL EN VENTA Mont-roig del Camp (Polígono les tapies).
199/80697 NAVE INDUSTRIAL EN VENTA Mont-roig del Camp (Polígono les tapies).
199/80696 NAVE INDUSTRIAL EN VENTA Mont-roig del Camp (Polígono les tapies).
Ja sabem que els poligons surten com els bolets i ves per on ja en tenim un a Mont-roig i amb naus a la venda.

Xut001 ha dit...

aa

Xut001 ha dit...

Hola a tots,
avui m'estreno en aquest blog i voldira fer-hi alguna aportació.

Estic molt d'acord amb alguns dels comentaris / opnions que s'han publicat en el sentit de que després de fer (segons sembla) un gran esforç de temps i diners per aprovar un POUM, ara ens trobem que un dels principals beneficiats, la COOPERATIVA, por traslladar els seus magatzems un una zona agrícola.

De fet no m'estranya, avui ja hi ha negocis oberts en zones del poble inversemblans: un taller de serralleria a "les Pobles", un taller o fusteria al cementiri, ...

En definitiva, els nostres represntants municipals fan veure que es trenquen les banyes pensant i consensuant un POUM, que a mes a mes paguen a preu d'or per que tot seguixi mes o menys igual, dos o tres amos de les quatre parceles disponibles (poligon FISCHER) i la resta del poble si vol prosperar s'ha d'espavilar obrint "magatzems agrícoles" per despres destinar-los a d'altres activitats econòmiques.

Però lo de la Cooperativa si que clama al cel: uns quants (els de sempre) la gestionen tant bé que acaba quebrant, el poble (POUM) els soluciona el problema fent-t'hi pisos i després resulta que es recoloquen en un terreny rústic en lloc de traslladar-se als llocs que el mateix POUM defineix que estan destinats a activitats econòmiques.

No sé, em penso que possats a ser incoherents, si ho fessim expressament no ho aconseguiriem.

Fins un altra