dilluns, 18 de juny de 2007

26. EL DIA DESPRÉS.


____________________Façana "Mironiana".Avui dilluns és el dia després. Després d'un cap de setmana on tres fets principals han destacat per d'amunt de tot. La constitució del nou Ajuntament, el subcampionat de lliga del Barça i el III Cap de Setmana Mironià.


El nou Ajuntament es va constituïr el passat dissabte i el Sr. Fran Morancho ja és el nou alcalde del municipi de Mont-roig del Camp. Tinc dos comentaris a fer sobre aquest fet, un de bo i un de dolent. Começaré pel fet negatiu que és el que es va produïr primer. De fet va ser durant l'acte de votació del nou alcalde, en que ERC i ADMC van votar en blanc. De què s'amaguen? Quin sentit té signar un pacte de govern i no votar a l'alcaldable? Hi jugues o no hi jugues, però amb totes les conseqüencies!. Quina maniobra maquinen? Es cobreixen l'esquena per si algún dia han de "renegar" d'en Morancho ens puguin dir que ells ja no el van votar? De que van? ...
El fet positiu és que el nou batlle va estar pel poble durant la festa Mironiana i també va assistir a la festa fi de curs de l'escola Mare de Déu de la Roca. Espero que no sigui un fet puntual de principiant i que el vegem tot sovint pel poble, en contacte amb la gent.


El subcampionat del Barça en aquesta lliga 2006-07 va ser merescut!. Com va dir el sr. Raúl (capità de l'equip campió) en el seu dia: "si ni el Barça ni el Sevilla quieren ganar esta liga, pués ya la ganaremos nosotros!", i és que així ha estat aquest tram final del campionat. El Barça després de perdre el liderat ho ha tingut fàcil per a recuperar-lo (Betis, Espanyol), però no l'han volgut!. En fi, a veure si fem una mica de neteja a can Barça i l'any que vé anem amb menys "fumets".


El III Cap de Setmana Mironià, en la meva opinió, no ha arribat a cobrir cap de les espectatives esperades. No vaig veure gaire gent pels carrers ni dissabte ni diumenge. Hi va haver espectadors als espectacles, però ni més ni menys que qualsevol altre dia que els haguéssin fet. Vaig notar menys participació i assistència de la gent del poble, i això que la meteorologia va acompanyar. De forasters en van vindre ben pocs.

La idea del Cap de Setmana Mironià és bona i pot donar els seus fruits, ja m'he expressat públicament a favor del binomi Miró i Mont-roig, (veure post nº 3), però tal i com es porta actualment va cap a la desaparició. La gent es cansarà aviat de col·laborar-hi. Avui al Diari de Tarragona no hi havia ni una sola referència al balanç de la festa.

L'organització s'ha preguntat el per què diumenge a la tarda, la festa de l'escola estava plena fins dalt de gent, mentre que la Festa Mironiana feia pena? Cal fer canvis urgentment!

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo em vaig pasejar pels carrers del poble ahir diumenge de 12 a 2 del migdia i vaig trobar molt poca gent. Crec que la comissió organitzadora hauria d´haver deixat papers de l´itinerari a tots els punts on hi havia quadres ja que la gent forastera et preguntava d´on havies tret el paper. Per cert, el full t´ajudava molt a no deixar-te cap quadre, si no anaves molt perdut.
Jo vaig anar a la festa de fi de curs, un èxit, estava a tope.

maduixon ha dit...

bones!! potser si que hi va haver poca gent, però crec que cal dir que el temps no va acompanyar pas... va plovisquejar durant tot lo cap de setmana!!!
també cal dir que el cap de setmana mironià només el preparen dues persones, i que per tant, és molt limitat. M'agradaria veure quantes parelles de gent seria capaç de muntar un cap de setmana així, potser no gaire exitós, però pel meu punt de vista, molt currat.
Potser seria hora que la gent del poble s'hi entregués més, col·laborés més... que al cap i a la fi es fa per atreure visitants, pasta!!

Juanjo ha dit...

Para Talaia:

Veo que en todo tu comentario has esquivado escribir el nombre del equipo CAMPEÓN DE LIGA, como si del nombre de demonio se tratara.

REAL MADRID C.F.
¡¡¡y no pasa nada!!!

30 ligas... (¡Somos los que más ligamos!)

(De buen rollito... pero esta liga es nuestra).

mister x (ics) ha dit...

maduixon:
nomes dues persones? creia que hi havia mes gent i algunes entitats implicades. Si relament ho fan dues persones: xapó!
sort i salut.

1000 i 1 900 ha dit...

Els matrimonis de conveniència ja es sap el que son i el que pot passar, que durin o es facin mil miques en un tres i no res.Jo també vaig veure el nou alcalde als dos actes sembla bon jan esperem no tingui cops amagats.
Juanjo 30 lligues de quin segle?Bon rotllo ara el XXI peró abans?
Cap de setmana mironià es fà prou propaganda? És normal que la festa de l'escola estigués ple, la canalla és la canalla, xapeau per l'organització de l'AMPA

Juanjo ha dit...

Leo en la prensa de hoy martes: "quema de banderas catalanas en las celebraciones de los madridistas en Reus y Tarragona".
DESAPRUEBO ROTUNDAMENTE ESTOS ACTOS que estan fuera de lugar y del sentido de la celebración del título.

¡Ser madridista no es ser anticatalanista!
.

1000 i 1 900 ha dit...

Avui el Barça de basquet juga a Madrid, ai la merda que ens plourà.

Anònim ha dit...

Cal pensar que és un programa que no té un horari definit i el recorregut llarg, fa que no es vegi una acumulació de gent, al dissabte els dos actes amb espectacle van ser força concorreguts, l'ornamentació del carrer major és la que més em va agradar.

Mon ha dit...

Si que es veritat que qui es veu que treballa mes mes son dues persones , pero son molts al poble que treballen per la festa.
falla al meu entendre la publicitat (ho estic dient des de el primer any) i mes implicació per part dels veïns que no participen.
Hi ha poble que organitzen festes tematitzades (mediavals, artesanals, fires)on si aboca tot un poble sense (Tortosa, Montblanc, Lleida, Mora d'Ebre, Verges) aqui encara ens falta quelcom de motivació autopersonal, que no hi es.
La festa ha esta com les edicions pasades, ni mes ni menys. potser faltava al meu entendre una mica de coordinació de la cercavila del dissabte (era un caos)crec que es va treure molt poc partit a les girafes. D'altre banda crec que no era el lloc adecuat per fer un espectacle titelles com el que va actuar (eran molt bons , pero no lluien), encara que reivindico aquest espai per altre tipus d'espectacles

Tondo Rotondo ha dit...

Coincideixo en la mala distribuició dels díptics. Si dissabte la cercavila i les titelles van omplir de color la jornada, el diumenge hi hagués hagut d'haver quelcom més a banda de l'exposició de treballs.

Jo penso que no està mort i que pot anar agafant embranzida, però també penso que hi manquen diners, tant per fer una promoció òptima com per organitzar més i més actes paral.lels.

Pel tema de la festa de l'escola, lo dels cavalls va ser bona idea. Tot i que potser hagués estat bé organitzar-ho en caps de setmana diferenciats... no ho se.

Salutacions!

Tondo Rotondo ha dit...

M'he descuidat d'una cosa: penso que l'Ajuntament hauría de bustiar per totes les cases la publicitat del que organitza amb suficient antel.lació. I així funcionaria millor el boca orella de cara a fer vindre gent de fora del poble.

Molta merda i pc vi!!! ha dit...

més de dues persones van participar al cap de setmana mironià!!El carrer major magnífic, sense desqualificar les altres obres, tot molt bonic.

El Barça a llençat la lliga!!l'hem regalada!i per mala sort al Madrid, ja els hi està b!!!

Maduixon, que et tires floretes?¿ Hi van haver més de dues persones preparant-l'ho!!!LLàstima que no n'hi hagin hagut més!!!És molt trist que desde algun indret del poble es treballi per tirar a terra el centre Miró....que trist...!Sense més comentaris......
VISCA EL BARÇA!!!(encara que quedi segon)

MARIAdelaROCA ha dit...

Estic d'acord en general amb la majoria dels comentaris, fins i tot amb el Juanjo del Madrid, però no sé qui son les dues persones que més han treballat per la Festa Mironiana. Me les podeu dir?

No sé tampoc des de quin indret del poble es treballa per tirar a terra el Centre Miró, tal com es diu en l'anterior intervenció.

Gràcies.

maduixon ha dit...

dues persones són les que ho porten principalment, després n'hi ha d'altres que fan el que bonament poden, però he de deixar clar que són dues persones les que s'ho curren moltíssim, ja que són les que busquen els quadres, els ofereixen, busquen la pasta, tinten els encenalls... i mil coses més!! clar que compten amb l'ajuda de molta gent, però sense elles no es podria dur a terme perquè estiren el carro.
S'ha de seguir treballant i sobretot, s'ha de donar molt més suport a aquestes dues persones, i que jo crec, que no cal dir qui són, perquè crec que tothom ho sap.

green ha dit...

Jo trobo una pèrdua de temps aixó del cap de setmana mironià.
Ja que, visitants o pasta, com diu el company/a maduixon, ben poc.

Vinga gent,
Salut i força al Canut!!!

Tondo Rotondo ha dit...

Doncs són dugues dones.