dilluns, 11 de juny de 2007

23. ANTENES PREOCUPANTS


_______________ NO A LES ANTENES DINS DEL POBLE!Em preocupo cada vegada que miro avall des de la meva Talaia i veig sobresortir per d’amunt de dos edificis de l’eixample dues torres metàliques plenes de ferralla extranya que permeten a tothom comunicar-se via telèfon móvil.

La preocupació no em ve donada perquè el mòbil ha avançat en pocs anys amb passos de gegant, reconec els avantatges que per a tots ha suposat i estic obert al progrés però amb responsabilitat.

Aquestes dues antenes están ben bé al mig del poble, o almenys amb moltes persones que hi viuen als voltants. Ja sé que no està científicament demostrat que siguin directament responsables de malaltíes sobre les persones, però tampoc està gaire clar que no hi tinguin res a veure.

En diferents llocs on les antenes estàven prop d’alguna escola, les han retirat. Persones que vivint prop d’una antena de telefonía mòbil se sentien malament, han anat a viure fora d’aquest radi d’acció i la seva vida ha canviat.

Una cosa semblant passava o passa amb els transformadors de la electricitat que alguns veïns tenen sota de casa seva, i sempre s’ha negat per part de les institucions. D’un temps cap aquí hi ha una nova normativa que obliga a posar unes barreres aïllants entre les vivendes i la cabina del transformador. No passava res… però han rectificat!.

El nostre poble té moltes possibilitats per ubicar aquestes torres a les afores (a més de 200 mts de les vivendes), fins i tot el propi Ajuntament els podría cedir de franc algún emplaçament, a canvi de que les retirin ja.

Potser les comunitats de propietaris d’aquests dos edificis em maleïran els ossos ja que en treuen uns dinerons, però aquest no és motiu suficient per mantenir aquest perill sobre els seus caps (i els nostres).

Val a dir que l’antena de la foto (carrer Indústria xamfrà amb Cristòfor Colom) és de Vodafone i té una pèsima cobertura. L’altre antena, la de Movistar està al terrat de l’edifici del Bar Mari-Mar (carrer Cambrils xamfrà amb Av. Catalunya). Una tercera antena, abans de Amena, ara suposo de Orange, la trobem baixant per la carretera de la platja a uns 400 metres més avall de la barraca de pedra seca.

Demano que es desplacin les dues antenes de telefonia mòbil del centre del poble cap a les afores. A Miami Platja i urbanitzacions no han de ser menys. Per acabar recordar-vos la lluïta dels veïns per fer retirar la polèmica antena instal·lada a l’entrada de la Urb. Masos d’en Blader (repasseu la premsa de fa uns mesos).

Amb una bona negociació amb les companyies es pot aconseguir el seu trasllat. Si sel's dona altres opcions, les canviaran!

7 comentaris:

mister x (ics) ha dit...

Cert talaia, diuen que no fan "mal" però només cal buscar una mica per internet i veiem que hi ha testimonis de que no.
Amb tot el terme que tenim, amb planes i turonets, no les poden posar pels defores?
sort i salut

MARIAdelaROCA ha dit...

Entenc que en grans ciutats com Barcelona o similars sigui més difícil trobar llocs on posar-les i que tothom tingui cobertura, ja que durant kilòmetres i kilòmetres les vivendes es toquen, però als pobles petits no té cap justificació que no les posin allunyades de on viu la gent.

En sumo a la teva iniciativa: LES ANTENES FORA DEL POBLE!

1000 i 1 900 ha dit...

Poc a poc potser anirem possan al dia la quantitat de nyaps que tenim al poble.
Us convido a llegir l'article sobre aquesta informació.
http://revista.consumer.es/web/ca/20011101/actualidad/informe1/

Tondo Rotondo ha dit...

Tot el meu suport. A més la fotografia amb que acompanyes el post és una mostra de la degradació que està patint aquesta part del poble. Si: parlo d'aquestes antenes, però també dels pisos entre el carrer Colom i av. Catalunya, per citar un exemple flagrant de primer edificar, després ja veurem que passa amb les clavegueres, amb les voreres estretes, amb els contenidors plens de merda...

L'Ajuntament hauria d'exercir un control sobre les antenes que fan que es perdi qualitat de vida. Hi ha altres indrets millor per a instal.lar-le: de ben segur.

Un poble que és SUBSEU el potència del misteriós happening Tarragona 2016 no es pot permetre aquest desgavell. No penseu?

veí avinguda ha dit...

Tondo, segons l'ajuntament tenim una canonada que pot absorvir el que no t'imagines, l'avinguda ja ens la volen fer nova, fent un nyap com d'altres, pagan 4 el que fins ara s'ha fet malbé entre tots al ser durant molts anys la T310 ja que s'hi desviava el trànsit de l'Agustí Sardà.

Mon ha dit...

jo tambe hi estic en contra...a altres pobles i ciutats es queixen aqui com sempre tant i tant pasius amb aquests temes...

Tondo Rotondo ha dit...

Jo no sóc enginyer però tinc seriosos dubtes que la merda que generin tots els nous habitages pugui ser xuclada per serveis de clavegueram. D'altra banda -per molt aparcament- ja es pot oblidar tothom de trobar lloc per aparcar al carrer.

Penso que pels veïns de l'avinguda Catalunya és del tot injust el tracte que esteu rebent doncs les obres les hauríen de pagar els constructors que es lucren dia si i dia també a costa de carregar-se el territori i d'engrandir desmesuradament el poble.

Investigueu això de Mont-roig subseu de la capital cultural d'europa, que fa olor a socarrat.