dissabte, 29 de setembre de 2007

57. INFRAESTRUCTURES
Aquest estiu ha resultat mogudet pel que fa a les infraestructures catalanes. Els trens que no van ni amb rodes, l' electricitat que fa figa, les autopistes embossades i pagant… Els polítics de l’Estat Espanyol i de la Generalitat no han fet altra cosa que demanar paciència als usuaris, tot dient que això és un curt període de molèsties per aconseguir un rellançament cap endavant del nostre país. Realment jo crec que és així, però esperaré a veure els resultats. Només cal recordar que l’AVE Madrid-Barcelona degut a com es va construir el traçat no arriba a la velocitat punta que tenia previst en un principi.


Hi ha una cosa que em preocupa en referència a la nova A-7 i que volen obrir en els propers mesos (abans del proper estiu), en el nou tram que va des de Vila-seca fins a Mont-roig, per tal de que la travessia de Cambrils estigui alliberada el proper estiu, però tot l’actual trànsit i augmentat per la gratuïtat del nou tram farà cap a Miami Platja per la N-340.


Fomento vol enxamplar el tram de la carretera de la platja que va del Mas Miró al Rte. Sonia i en aquest punt de la N-340 hi faran una rotonda amb la funció de desviar a tots els vehicles que pugen de València cap a la nova autovía. Crec que el “cacau” serà gran tant en aquest tram com a Miami.


Una bona solució seria que fomento enxamplés també tot el tram de la carretera de la platja des del Mas Miró fins al poble, així una part del trànsit es podría desviar per la renovada carretera de Pratdip i enllaçar per l’Hospitalet de l’Infant amb la N-340 o amb la AP-7.
Potser serà una molèstia temporal pels mont-rogencs del poble, però ens quedaria la carretera ben ampla, cosa que si no es fa ara serà molt difícil de veure-ho fet.


Crec que l’equip de govern de l’Ajuntament ja tenen previst de fer aquesta demanda a Fomento, potser amb alguns matissos que a mi se m’escapen. El que està clar és que han de reflexionar bé sobre aquesta qüestió i enfocar-ho de la millor manera possible. En cas contrari es pot muntar un sidral circulatori de campionat.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Solo recordar que la carretera de la platja es de la generalitat y el desviar el trafico hacia la carreta del prat es crear nuevos puntos negros, rotondas y cruce bommont, yo creo que lo mas efectivo seria la solucion que plantearon els VX+ de desviar todo el trafico pesado (camiones) hacia la autopista en Cambrils apenas hay 100 m entre salida/acceso ademas no afecta al nucleo urbano y las 2 vias son de fomento

Anònim ha dit...

El que haurien de fer és com a mínim acabar l'A-7 fins a l'Hospitalet i deixar les dues alternatives AP-7 o N-340 en aquell tram. Però com sempre amb Espanya anem amb "xapuces". Així que crec que serà millor que no obrin l'A-7 fins que no acabin el tram Mont-roig - l'Hospitalet perquè si a l'estiu han de passar tots els cotxes per la carretera de la platja, ja sigui amunt o avall, el caos serà important, i els més perjudicats, nosaltres com a veïns i usuaris.

Taro.

Mon ha dit...

tens rao Taro, potser val la pena esperar un any mes i treure l'embus diari que originara l'embut que sera l'acabament del desdoblament de la 340 a l'alçada del Mas Romeu. A no ser que l'Estat li dongui per obrir l'autopista gratuïta fins Hospitalet

Anònim ha dit...

Lo ideal, si el Ministeri de Foment tingués dos dits de front seria no obrir l'A-7 fins que estigui acabat el tram fins a Hospitalet i mentres fer la gratuïtat de Cambrils a Hospitalet de l'AP-7.

taro

Anònim ha dit...

Això s'hagués hagut de defensar fa temps, quan Cambrils es va quedar sol demanant l'ajornament fins que estigués enllestida tota la autovia fins a L'Hospitalet. Aleshores encara s'hagués pogut fer alguna cosa, però ara no hi ha res a fer: el 2 o 9 de març hi ha eleccions generals, s'han de tallar cintes i la inauguració de la nova A-7 fins Mont-roig és ideal, cumpleix tots els requisits! Política...

Indecís ha dit...

Les coses costen d'assolir, però una vegada aconseguides oblidem aviat les penuries que hem passat. El cas més recent l'excel·lent carretera de Mont-roig a Bonmont.