dijous, 6 de setembre de 2007

51. SENYALS DE FUM.


_______________Fotografies d'avui dijous a les 13:30 hores.

Avui dijous a migdia pels carrers del nostre poble es pot sentir una forta olor de cremat i el sol es reflexa al terra amb el típic color ocre inequívoc de que a prop hi ha un nou incendi en marxa.

He pujat a una talaia més alta que la meva de la plaça de l'església i he vist que una espessa i ample columna de fum sortia de darrera la muntanya d'Escornalbou i degut a que avui no fa gens de vent, baixava a ras de terra per d'amunt dels camps de cultius, agafant de plè les poblacions de Vilanova d'Escornalbou, l'Arbocet i arribant fins a Mont-roig.

De moment no tinc cap informació més al respecte. Espero que entre tots anem aportant dades amb els nostres comentaris.
.( Post penjat a les 13:58 hores)

11 comentaris:

Talaia 43300 ha dit...

El foc està localitzat a la comarca del Priorat, concretament a la zona compresa entre els termes municipals de La Torre de Fontaubella, Pradell de la Teixeta i Falset. Sembla que ha començat uns minuts abans de les 13 hores.

TALAIA 43300

catdona ha dit...

que actualitzat que estàs talaia...molt i molt bé...

tela la de fum que hi ha, tela marinera aquest any amb els incendis, ens toquen de ben aprop...

salutacions

Indecís ha dit...

Per tal i com es veia el fum des d'aquí semblava que l'incendi estés més aprop de l'ermita del que realment al final ha estat. De fet tota la tarda ha "plogut" cendra a Mont-roig.

TALAIA 43300 ha dit...

Avui és especialment interessant que mireu la succesió animada de fotografies de la estació meteorològica (VEURE POST 47), on es reflexa l'evolució de l'incendi al cel mont-rogenc.
Afanyeu-vos que demà ja no es veurà!!!

TALAIA 43300

TALAIA 43300 ha dit...

Avui al vespre semblava que el foc estava en vies de ser controlat segons deien les autoritats i aquesta nit mateix pensàven donar-lo per extingit ja que el front del foc ha avançat cap a la zona dels molins del Parc Eòlic i com que allí estava més "net", l'han pogut aturar, però sembla que s'ha revifat en els últims moments cap a la serra de l'Argentera.
La superfície cremada ronda ja les 270 hectàreas. Hi ha més de 100 efectius terrestres i molts mitjans aeris.

TALAIA 43300

Anònim ha dit...

trobo que esta fora de lloc la frase: "afanyeu-vos que dema ja no ho veureu"
el terme de mont-roig ja vam tenir dos dies de veure foc i fum

CCSJ

TALAIA 43300 ha dit...

Per anónimo CCSJ,

Amb l'expressió "afanyeu-vos que demà ja no ho veureu" em refereixo únicament a l'efecte visual de l'animació 24 hores que ahir es podia veure des de la web de la estació meteorològica del poble. Avui divendres ja no es veu igual l'espectacular canvi del cel Mont-rogenc amb l'evolució de les mànegues de fum que es van produïr durant tota la tarda.
No hi ha cap voluntad maliciosa en resaltar aquesta curiositat.

TALAIA 43300

TALAIA 43300 ha dit...

A les 10 del matí d'avui divendres el foc segueix actiu en 3 fronts, s'han cremat 270 hectàreas, i encara que dos d'aquests fronts (Pradell de la Teixeta i La Torre de Fontaubella) están controlats, el front de la serra de l'Argentera avança incontrolat per la dificultat de poder-hi accedir els mitjans terrestres. Avui hi ha fins a 20 efectius aeris, amb els que han arribat des de València i l'Aragó. Si el vent s'aguanta calmat durant tot el matí confíen en controlar l'incendi cap a migdia o primera hora de la tarda.
El comandament dels serveis d'extinció vigila especialment que el foc no passi cap a la Mola de Colldejou, ja que llavors s'extendria cap a la Serra de LLaveria on podría agafar unes proporcions espectaculars.

TALAIA 43300

1000 i 1 900 ha dit...

Menys helicopters i avions de guerra, i més per combatre el foc.
El Ministeri de Defensa de l'Estat té pressupostada una despesa en "aeronaves" fins els anys 2024 i 2027 16.443.031,39 milions.
Per la compra de EF-2000,programa A400-M, helicopters d'atac tigre,i helicopters multipropósit NH-90.

TALAIA 43300 ha dit...

Avui dissabte 8 de setembre es donarà l'incendi per extingit, havent-se cremat unes 470 hectàreas de terreny.
Sembla que el foc va començar a les rodalies de l'estació de Renfe de Pradell-La Torre de Fontaubella, on en els últims dies ja hi s'hi havien apagat dos incendis més.

Curiositat: Just a l'estació de tren de Pradell-La Torre de Fontaubella hi ha una de les boques del TÚNEL FERROVIARI que creua per sota les muntanyes fins a l'Argentera, amb un recorregut de 4.044 metres. Quan es va fer era el túnel més llarg d'Espanya i actualment ho és de Catalunya pel que fa a trens de via ampla. Va entrar en servei l'any 1890.
Més informació: http://www.trenscat.com/renfe/linia09_ct.html

TALAIA 43300

Tondo Rotondo ha dit...

Quanta raó 100 i 1 900!