dimarts, 22 de maig de 2007

15. PRIMERS 30 DIES D'AQUEST BLOG. (Començaments 3)

_______________La plaça de l'església de Mont-roig del Camp
Ha estat per mi una gran sorpresa, per inesperada, arribar al primer mes d’existència d’aquest blog, havent superat les 2.000 visites rebudes.
He rellegit els dos primers escrits publicats, amb l’etiqueta de “començaments”, i davant algunes demandes recollides entre els comentaris rebuts, em decideixo a puntualitzar una mica més la “filosofía” d’aquest blog.
Darrerament hi ha veus (comentaris) que desaproven que aquest sigui un lloc ANÒNIM, on “es tiren pedres i s’amaguen les mans”. Si aquesta fos la única o principal finalitat d’aquest blog, ja fa dies que l’hauria tancat.
“Som esclaus de les nostres paraules i amos dels nostres silencis”, i això ens condiciona i molt a l’hora de dir coses públicament. Penso que al parlar sota un pseudònim diem realment el que pensem, que no vol dir que tinguem la raó. Sota signatura gairebé ningú hi participaría (com passa amb la revista Ressò) o bé mediríem molt més les nostres paraules fins a desvirtuar el que realment volem dir (parlo sempre en general).
Voldria que cadascú participés sempre amb el seu pseudònim, i així arribarem a tenir una imatge virtual de qui parla i la seva línea d’opinió. Heu d’utilitzar aquest mateix pseudònim per a tots els altres blogs. Aprofito per saludar des d’aquí les aportacions de, entre altres, Mister X (ics), Mon, Tondo Rotondo, 1000 i 1 900, Maria de la Roca, Indecís, Xaky, … Reconec que em dona morbo que ens creuem pels carrers del poble i no sabem ningú qui som. Realment no sé si en Mister X (ics) és realment un home o si la Maria de la Roca és una dona o no (crec que sí per algún dels seus comentaris). Estem donant vida als nostres propis personatges i intercanviant opinions amb els demés. No vull saber qui sou realment. Si passeu per la plaça de l’església i alceu la vostra mirada, veureu la meva figura on s’hi reflexen també tots els altres personatges virtuals dels nostres blogs.
Ningú critica els anònims ninots televisius del “Guiñol”, els personatges de “Polònia” o “Minoría absoluta”, on es diuen coses tot rient que en el fons tenen molt de missatge. M’agrada que, sempre amb respecte, tractem els temes que ens preocupen o ens criden l’atenció, aportant les solucions i opinions que hom pensa. Si el percentatge de bajanades o atacs personals directes fos molt alt em plantejaria seriosament autoclausurar aquest espai, però considero que fins a dia d’avui és del tot correcte.
Els "afectats" en cada cas, tampoc s’han de pendre tots els comentaris al peu de la lletra. Sempre passa que quan llegim una notícia a la premsa que hem viscut en primera persona, pensem que no ha estat realment al 100% com ens la expliquen.
Finalment expressar el meu respecte a les persones que signen amb el seu nom real.

Us emplaço a llegir els dos primers escrits del blog, sota l’etiqueta “començaments” si no els heu llegit mai.

9 comentaris:

mister x (ics) ha dit...

despres del teu primer mes d'existència et felicito i et dono les gracies. Qualsevol finestra que mostri Mont-roig es bona i necessaria. Soc un home i segur que ens coneixem.
salut!

1001 i 1 900 ha dit...

Enhorabona pel teu primer més de natalici ja ens faràs arribar els confits del bateig.
Conya a part, amb respecte i bones paraules podem expresar el que sentim i veiem que no ens agrada del qué es fà i com es fà a Mont-roig, diuen que la crítica és constructiva i dels errors se'n aprèn.Serveixi aquest lloc i els altres per deixar constància de que el poble és viu i que té inquetuts i les vol fer saber i a manca d'un espai oficial vàlid que reculli aquesta inquietut vosaltres amb els vostres blog ens doneu l'oportunitat.

Tondo Rotondo ha dit...

Felicitats per la forta arrencada del teu blog i et retorno les salutacions.

Personalment també m'he plantejat això d el'anonimat i m'ha agradat molt la frase que cites "Som esclaus de les nostres paraules i amos dels nostres silencis”. Vaig plantejar-ho seriosament quan des del Duri de Tarragona volíen fer-me una foto per publicar-la i vaig pensar que d'aquesta manera -abusant de la imatge de Joan Miró, en Tondo Rotondo seria un ésser més lliure, la qual cosa no vol dir lliure per insultar, etc.

El món dels blogs és així, un petit oasi de llibertat.

Passades les eleccions espero que els blogs mont-rogencs continuin amb més força i que serveixin per a vehicular l'opinió pública cibernètica mont-rogenca.

Tondo Rotondo ha dit...

Uff.. he escrit tant ràpid que sembla un geroglífic. Disculpeu ;-))

Mon ha dit...

El dia que em vas dir que havies obert aquest bloc vaig tenir una alegria molt gran, tant gran com la que ara tinc despres d'aquest 30 primers dies i veure que encara estas aqui, oferint un servei a la comunitat.
Ara ens ha tocat viure un temps electoral pero estic segur que despres pasada aquesta tormenta politica continuarem navegat tots plegats parlant d'aquesta terra que a volts ens fa patir però que de ben sagur en gaudim tots com es Mont-roig.
per molts dies, per molts anys....

XakY ha dit...

Jo en principi només coneixia blocs de personatges importants, i que llegeixes al diari, blog tal i blog l'altre. Es veu que això tira; gratuït, i que tothom pot dir la seva, t'agradarà o no t'agradarà però per sort, podem expressar el que pensem.
Crec que ha estat un bon moment per obrir-ne ja que estem en campanya i aix÷o çes una bona possibilitat.Per molts anys de blogs.
Salut i visca la Terra Lliure.

1001 i 1 900 ha dit...

ELECCIONS CADA SETMANA!!!!!!
Talaia et deuen cremar els peus, en una setmana i dies has duplicat de sobres les visites.
Enhorabona

TALAIA 43300 ha dit...

Gràcies 1000 i 1 900 pels teus elogis però t'asseguro que tot l'embolic polític que estem vivint al poble no l'he provocat jo per augmentar les visites d'aquest blog!

Bromes a part, dir-te que realment no m'esperava en cap cas que la cosa anés tant bé. Reconec que fins i tot em supera i ara m'obligo a mi mateix a mantenir el nivell d'imparcialitat, novetat, seriositat i respecte per tothom. Mentre pugui aguantaré a la meva Talaia amb el suport dels comentaris teus i dels altres amics que, sota el seu pseudònim, poseu la cirereta final als posts d'aquest bloc.

1000 i 1 900 ha dit...

60 DIES!!!!!!!!!!!!
10250 VISITES
Aixó va que rutlla.