dimecres, 16 de maig de 2007

12. MUNICIPALS 2007 (IV)

__________________________Fotografía: On trobarem aquest fanal?


COMENTANT ESLÒGANS ELECTORALS

Avui voldría comentar alguns eslògans de les candidatures que he vist penjats pels carrers, ja que a totes aquestes frases que proposen per autodefinir-se, les hi podem treure punta si les analitzem detingudament.

ERC: El millor equip per a un alcalde.
Ja es veuen vindre que ho tenen pelut per repetir alcaldía i proposen fer equip amb el nou alcalde. Plena predisposició a oferir els seus serveis per "seguir dintre" de l'Ajuntament.

CIU: Compromís amb tú.
Increible! Va deixar als seus votants a l'estacada, amb una fugida a corre cuita de la casa gran, trencant tota formalitat de comportament democràtic, cremant després sense escrúpols als personatges que es van haver de quedar al seu lloc, ... Compromís amb qui?...

UPM: Units farem +.
No ens confonguem. Quan parlen de que units farem més, no es refereixen a units Mont-roig i Miami pel bé del municipi. Es refereixen a units ells tres (1- MPI Miami per Independents (Sr. Morancho), 2- PSC (Sra. Rosa Escoda) i 3 ICV Iniciativa-Verds (Sr. Carlos Cartiel). Tres llistres unides amb tots els components de Miami Platja, que sumant els vots obtinguts als anteriors comicis, més l'augment de votants a Miami Platja, els dona serioses possibilitats d'èxit.

FIC: Les coses clares.
Aquí sí que no s'enganya a ningú. Ja em coneixeu, sabeu qui soc, sabeu del meu tarannar, ... El que després pugui passar ho sabeu amb antelació... les coses clares!

Verds Per Més: Coherència i Serietat.
Coherència i serietat en excés. No es pot ser tant rígit en tots els temes d'ecología i medi ambient. Cal respectar-ho i vigilar-ho, però totes les masses fan mal. Abans es parlava de l'extrema dreta i de l'extrema esquerra, a Mont-roig també podem parlar de l'extrema verda. A veure que hi dirà el poble.


Partit Popular: Confianza de futuro.
Analizando el pasado próximo y viendo que "todo queda en casa", el futuro será más de lo mismo, es decir, oposición colaboracionista con el poder (que no digo que sea malo).

ADMC: Ara per ara no he vist cap cartell per enlloc, i he fet per trobar-ne algún, però la recerca ha estat infructuosa. Tampoc m'ha arribat cap programa de ma, tot i que tinc referències de que n'han donat. A les gorres , samarretes i clauers no hi ha cap eslògan local.

Ciutadans: No he vist cap cartell per enlloc, ni he fet res per trobar-ne.


Tots podem fer diferents lectures dels eslògans, a veure quina reflexió us inciten a vosaltres?JUGUESCA: A quin carrer del poble podem trobar l'original fanal de la fotografía?
Pistes: N'hi ha més d'un (de fanal).


11 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs comentem els eslògans:

ERC: el més important per ells és la figura de l'alcalde, no pas el poble. Continuen en la seva línia d'autosatisfacció. Però a aquestes alçades de la pel·lícula no me'ls crec en absolut i molt menys si per arribar on són han hagut d'afiliar a marits, mullers, sogres, cunyats,.... Això no és el poder pel poder????

CiU: Crec que no se'n pot fer gaire cas de l'eslògan, donat que és el genèric o estàndard que el partit ha escollit per a tots els candidats dels municipis d'arreu. Per tant, espero amb candeletes escoltar què ens diu Aragonès al debat de dissabte i al míting. Encara, és clar, que només seran paraules. I les paraules se les enporta el vent. Però això es pot aplicar a tots els candidats.

UPM: L'eslògan correcte és JUNTS FAREM +. Jo crec que fa referència no només als tres partits, sinó també a la ciutadania, en sintonia amb el discurs que han anat perfilant al llarg de la precampanya i campanya. En la seva pàgina web, a més, ja fa molts mesos que feien una crida general a la gent que volgués treballar amb ells, sense discriminar si eren de Mont-roig o de Miami.

FIC: L'eslògan fa referència al que hauria de ser i que, en aquest poble, encara mai ha sigut. Si m'enganya encara no ho sé, m'ho hauria de demostrar.

Verds i PP: Senzillament, no me'ls crec en absolut.

Anònim ha dit...

Respecte a ADMC, el eslogan es ... Us apunteu al canvi?, per progrés,motivació i futur feu-nos costat.
Ja hi han cartells penjats, als taulells i en primicia jejeje et puc dir que aquesta nit podrem per fi penjar les pancartes i els cartells a les per tot el municipi.
També ja es va repartir un tripitc de presentació, i aquest divendres ja es repartira el triptic del programa electoral.
Gràcies, ja tornaré per anar apuntant les nostres cosetes.
Albert
Fins aviat...

xaky ha dit...

no em posare a discutir el que opines de cada una de les llistes, però no se d'on vens ni qui ets per tant ignoro tot el que dius, de qualssevol de les llistes que es presenten...discrepo algunes coses que dius, però no perdre més el temps.

Fomentem el diàleg i que se sàpìga de qui és la opinio, que és molt fàcil criticar quan mai se sabra qui ets...Franco ja és mort, i ara es pot dir el que un pensa i tot i així ens n'amaguem... Jo firmo com a Xaky i em dic Ignasi Escoda.

Salut i visca la terra!!

Mon ha dit...

prop el Portal de la Canal potser?
vers els eslogans de campanya son nomes això eslogans de campanya no diuen el que veritablement han de dir son com a molt un programa de bones intencions i prou...(els cartells de ciutadans s'els podem estalviar perque els qui vist nomes fan que embrutar pareds perque no estan al lloc assignat per enganxar-los)

Anònim ha dit...

Bé, fa molt temps que llegeixo els blogs de mont-roig, però no faig cap comentari, però avui crec que tinc alguna cosa a dir.

Jo em dic Marta Anguera i no tinc por d'amagar-me qui sóc ni de quina família sóc.

Bé només volia demanar un petit favor a la gent que comenta els diferents blogs de Mont-roig, ja que hi ha comentaris que estan fora de to.

No hi ha dret de que es facin comentaris d'ERC com el primer d'aquesta llista, i altres comentaris d'altres blogs posant-se en les diferents famílies dels polítics, siguin de CIU, de FIC... més igual.

M'agradaria que aquest ànonim ens digués quins són els sogres, mullers i familiars afiliats a ERC de Mont-roig del Camp.

Només vull dir que comentem coses sense saber-les certes i que això no és just. Accepto les crítiques polítiques, però les personals com les d'aquest primer comentari o en altres blogs que s'ha parlat sobre les persones (ja sigui la meva o la dels altres polítics) no ho entenc.

Només demano que les crítiques siguin només polítiques, sabem que és lògic, però que la gent que els rodeja i que no estem posats en aquests temes ens deixin tranquils. Crec que ens mereixem un respecte, perquè nosaltes l'hem tingut als demés.

Moltes gràcies
Marta Anguera

Anònim ha dit...

Tens tota la rao Marta, jo he participat amb alguns d'aquests blogs, sempre dient qui sóc Albert i en alguna ocasió Albert Vernet, no faig cap mal ja que no falto al respecte a ningú i per tant no he de tenir por de res, els qui em coneixent ... sabent les meves idees i les defenso, ja fa molt de temps que les comento i no soc dels que canvia d'opino facilment, això si, si hem demostrent que estic equivocat la canvio sense problema. Ara el respecte a la persona sempre per devant ( tot i que alguns dels nostres polítics també els hi fa falta una lliço etica).
Albert

Anònim ha dit...

bones...albert i marta...jo sóc l'àfrica, la de l'espanyol, jeje...
només dir-vos que tota aquesta gent que critica la família i coses d'aquestes no els hi heu de fer cas, no val la pena...amb l'experiència que he tingut a casa meva i amb ma mare treballant a l'ajuntament s'ho puc assegurar, sempre hi han critiques molt destructives que per ser com són no s'han de tenir mai en compte!!

salutacions de cor!!!

Tondo Rotondo ha dit...

Estic encuriosit per saber la confiança que es farà al cap de llista de Ciu després de que trinxés el seu propi partit i arraconés a UDC. És curiós si més no.

albert ha dit...

Bones Àfrica,
tu ja saps com sóc, i et puc asegurar, que ja no tinc la sang tant calenta jejeje per força ara he de tenir més calma jeje.
Una abraçada.
Albert

Anònim ha dit...

tant si hi ha familia com si no, crec que les llistes de Mont-roig es fotran una patacada historica.
Les llistes del poble estan dividides, ERC a Mont-roig esta partida en 2, aixi que surt debilitada de les ultimes eleccions (per molt que hagi arreplegat transfugues dels Verds i CiU)
CiU tambe esta debilitada respecte a les anteriors degut a la nova de FIC
Despres tenim els Verds i ADMC.
En total en son 5 a Mont-roig.

A Miami com be diu el seu slogan "Units farem +" i realment unint les tres llistes sumaran vots i per tant regidors. Al poble el que passara es que estaran els vots molt dividits i faltaran escassos vots per tenir un regidor mes.
Ciutadans no crec que treguin cap regidor i el PP en podra treure 1 que acabaria ajudant als "Units farem +"

Tan de bo m'equivoqui, pero crec que el proper govern a Mont-roig sera de Miami, i si es aixi, espero que serveixi pert tal que a les properes eleccions hi hagi mes unitat al poble.

bitxu ha dit...

Hola anònim,

Jo no crec que el pròxim govern serà de Miami, primer perquè el PP no crec que tregui res, ciutadants sense comentaris i units per miami no traurà majoria absoluta, no fotem... jo crec que la cosa està bastant negra, és difícil saber qui serà alcalde ja que s'hauràn de fer pactes i això per molts comentaris que es facin al poble es difícil saber ara.
si és de Miami o de Mont-roig crec que és igual el que està clar és que ha de ser un grup de gent (a un ajuntament no és només l'alcalde) que s'estimi Mont-roig

que d'acord que pot ser hi ha masses llistes a Mont-roig. N'hi ha més que a Cambrils!!!