diumenge, 20 de maig de 2007

14. MUNICIPALS 2007 (VI)


SOBRE EL DEBAT ELECTORAL


Ahir al vespre es va celebrar l'esperat debat electoral amb la presència dels vuit alcaldables al nostre Ajuntament.

Abans de tot felicitar novament a l'Associació de Joves ROCA FERMA per la iniciativa, per l'organització i pel desenvolupament de l'acte. A ells, en el seu Blog, els correspon publicar les fotografíes que van fer, la seva opinió com a organitzadors i del que els va semblar tot plegat. Diguem-ne que els toca fer el reportatge oficial, però m'agradarà avui, en aquest matí de resaca post-debat, comentar les meves impressions.

1)- El presentador: en Ferran Calabuig, va estar molt bé. Professional, en el seu lloc i moderant amb una imparcialitat exemplar. Cal dir que els alcaldables tampoc li van posar massa problemes. Un encert haver-lo escollit i cal tenir-lo en compte per properes ocasions.

2)- l'Assistència de públic: va ser molt notable. Molta gent i de TOT el municipi. Van faltar moltes cadires, però a peu dret es va seguir tot el debat amb atenció. Hi va ajudar el fet de que la duració de 90 minuts va ser la correcta i que els parlaments es van poder escoltar perfectament.

3)- Els oradors: Van intervindre en el mateix ordre que he colocat les fotografíes de la capçalera, i era en funció dels resultats obtinguts en els anteriors comicis municipals.

Va sorprendre d'entrada la no presència del candidat de Ciutadans (Sr. F. Velasco), que no debia excusar la seva absència, doncs segons va dir el moderador, podría ser que arribés tot i iniciar-se el debat.

Amb més o menys desenvoltura, tots van exposar els seus punts de vista, i no van entrar en cap moment a l'enfrontament personal entre ells, cosa que es va agraïr.

Va faltar major grau d'enfrontament polític sobre temes d'actualitat municipal. Es van retreure, per sorpresa del públic assistent, que ara el POUM no és bo per ningú, cap grup s'en va voler responsabilitzar i tots van dir que l'havien aprobat obligats pels pactes de govern. Altres temes com els polígons industrials, la seguretat ciutadana, el Centre Miró, el turisme, la joventut, ... van exposar-se gairebé calcats per part de tots els alcaldables, amb petites variacions.

Podem valorar la impressió que ens va causar cada un dels candidats. Podeu fer-ho si voleu en els vostres comentaris, puntuant-los de 1 al 10, per les seves intervencions en el debat. No puntueu els resultats electorals que creieu que obtindrà cada llista, sinó la opinió que us va causar la seva intervenció al debat.


IMPORTANT: Al fer el vostre comentari, poseu el vostre pseudònim clicant a "Otros" en lloc de "Anónimo". És igual de impersonal però s'agraeix identificar cada opinió amb un nom diferent. També podeu escriure el vostre nom si ho creieu convenient).

25 comentaris:

Mariano ha dit...

Es difícil realizar un análisis del debate de ayer, me arriesgaré con unas breves conclusiones:

-El miedo de los candidatos, parece ser que empiezan a tener conciencia que ahora sí se abre una nueva etapa, y ésta les supera.

-El que a partir de ahora no sea capaz de demostrar la capacidad de trabajo, en las próximas va a desaparecer del panorama político.

-Sorprendentemente la falta de crítica al gobierno municipal actual.

-Fran Morancho: integración del municipio, gobierno de una política de progreso, el grupo empieza a tener visión de futuro.

-Fermín Díaz: El PP sin futuro en el municipio

-Josep Mº Gairal: Minoría sin objetivos claros. Uno no puede ser una veleta.

-Miquel Anguera: ERC, finalizó su oportunidad y no la supo aprovechar. ERC poca fuerza tendrá en un futuro en el municipio.

-Josep M Aragonès: CIU, la hegemonía en el núcleo de Mont-roig ya pasó, la falta de renovación de un nuevo líder les mantiene en desunión, y en retroceso, quizás en esta etapa quieran empezar a remontar, en este caso será bueno para el municipio.

-Santi Parés: Prioridades y realidades cotidianas, podría hacer un buen trabajo en la oposición, pero puede ser un buen candidato para un pacto.

-Antoni Vernet: Tenía que haber sido el relevo de CIU, un buen candidato para un pacto de gobierno.

UPM:4
CIU:3
ERC:2
ADMC:2
PP:1
PLIMM:1

Indecís ha dit...

Per ser el primer debat que s'ha fet d'aquest tipus va estar prou bé, tot i que potser jo m'havia fet il·lusions de que sería una mica més espectacular, pel que fa als diàlegs entre ells.
Es veu clarament que tots pensen amb pactar després i aferar-se al poder en lloc d'haver d'anar al desert de la oposició.
La meva puntuació a les intervencions: Ciutadans 0, ADMC 6, UPM 8, PLIMM 6, PP 2, VX+ 6, CIU 7, ERC 4.

MIAMI ha dit...

ADMC: 5
PLIMM: 4
PP:3
PSC:6
VX+:8
CIU:7
ERC5

MARIA de la ROCA ha dit...

Felicito als joves mont-rogencs per l'èxit aconseguit i han demostrat a tot el poble que el futur no serà tant negre com ens el volen pintar.
Repàs als alcaldables:
CIUTADANS: 0 (sense comentaris)
ADMC: 7 (valent i decidit)
PP: 1 (massa insegur i dubitatiu)
UPM: 7 (sap el que pot aconseguir)
PLIMM: 5 (va estar bé, però no me'l crec)
VERDS X+: 5 (massa contradictori)
CIU: 7 (sap tocar la fibra al poble)
ERC: 4 (sense protagonisme i defugint d'intervindre).

Anònim ha dit...

Despues de ayer, el PP puede ir buscando otro lider pues, si es por Fermín, no sacaran ni un voto.

Tedyroc ha dit...

Per ser el primer debat pot pasar, pero va ser masa correcte.

La meva valoracio:
Ciutadans:0
ADMC:5 (Te ganes pero esta sol)
PP:1 (Donde no hay no brota, para que lo entienda)
UPM:8 (Te les coses clares y te visio de futur)
PLIMM:6 (Te ilusio y es dinamic)
Verds x +:4 (No se aclara ni ell mateix)
Ciu:4 ("Caduco" per edad e ideas)
ERC:6 (Nomes es justificava)

ala ha dit...

Crec que el més interessant d’ahir va ser la iniciativa de ROCA FERMA. En quan els candidats, van estar massa conservadors i alguns inexistents.

UPM: 7 (el futur)
CIU: 5 (el passat)
ERC: 4 (el passat immediat)
ADMC: 3 (el millor de CIU)
PLIMM: 2 (impresentable)
VXM: 2 (coherència?)
PP: 1 (Fermin)
CIUTADANS: 0 ()

pues ala

Andreu ( ROCA FERMA) ha dit...

eiiiii, m'agradat molt els comentaris, vull fer un resum com a organitzador de RF, tot va sortir be, un moderador que es un 10, politics correcte, potser una mica d'especatacle com la tele. Alguns dels components de RF, estem vinculats a la politica el meu cas soc el num.8 de CIU, i molta gent es pensava que d'entre altres que tmbe estan vinculats, aixo u montavan els politics, vamos que els joves no tenim iniciativa x fer aixo, pos senyor si que la tenim !!!!, i va sortir de collons!!! Gracies a tots per assistir. DWWWWWW

XakY ha dit...

jo felicito a ROCA FERMA, per la seva interessantíssima iniciativa.
També al Ferran Calabuig, fantàstic al centre de la taula, organitzant el joc. Xo sobretot donar les gràcies a tots els candidats presents i a tot el públic assistent, que gràcies a la seva assistència vam omplir el pavelló.
Crec que tots els comentaris van pel mateix camí, podriem dir que l'únic vencedor de la taula va ser ROCA FERMA, i que hi va haver un clar perdedor PP (que cadascú en tregui les seves conclusions).
Moltes gràcies a tots i Visca RF!!!

1000 i 1 900 ha dit...

Xapó Roca Ferma.
-Fluixet el debat.
-Gent? Si treïem els implicats,pocs.
-El meu ego(poble) em diu no un alcalde de Miami i potser és la cura d'humilitat que ens cal i que després ens agrada i les properes elecccions ja tenim clar en qui votar, ja que avui no sé pas qui escollir.
-Al poble dividits(no sé si hi ha cap as a la màniga) i Miami units ja que allí si que ho tindría clar ja que Ciutadans i PP deu ni dó.

Ciudadanos: Nota el que volgeu sota cero.
PP: 0'5 Es va presentar a l'examen.
ADMC: 7 Té ganes. peró?
PLIMM : 6 Molt bones paraules....
UPM : 7 Va començar bé, i es va tallar. Per tenir confiança al poble cal pujar més.
VERDS+ 5 Acobardit, esperava més.
CIU : 7 Ja va tenir el seu temps,segones parts no son bones? qui sap?
ERC : 3 És el que té la paella pel màneg avui i sols va saber espolsar-se les puces.

Salut i que Déu reparteixi sort.

De Mont-roig de tota la vida ha dit...

Hola a tothom,

Jo valoro les persones per com són i pel que són capaces de fer, independentment del lloc on visquin. CiU va perdre l'any 1999 i encara no ha sabut veure per on han d'anar els trets avui dia; ERC m'ha demostrat tenir molt poca visió de futur i no ser capaç de gestionar correctament l'Ajuntament.

Crec que el debat no va tenir un guanyador clar. El PP no es pot prendre amb serietat perquè el ridícul va ser monumental. Per tant, em remeto als programes electorals i aquí em declino sense cap mena de dubte per l'opció que em dóna una visió moderna, a l'ordre del dia, que em parla de planificació, de gestió de la informació, de participació ciutadana,... per l'opció de progrés municipal que representa UPM i que engloba les idees de partits com el PSC i IC-V.

Albert ha dit...

Crec que he llegit molts comentaris de que va ser fluix, diguem que va ser correcte,ja que si algún dels alcaldables ateques molt directament ja sabem com hauria acabat,no? i ara estariem dient quina vergonya, també resaltar que el moderador va estar genial, hi tinguem present que es molt complicat defensar unes idees amb tres minuts. Dit això:
Ciutadans: 0 (no tè nom)
PP: 2 ( perdut i naufreg )
PLIMM : 4 ( va estar bé, pero em sobrava tantes promeses,llibres,residencies,etc)no ho podran complir.
VERDS: 5 ( no pots estar al govern votar a favor i al debat dir que no hi estas d'acord)
UPM: 6 ( va començar molt bé,pero no va rematar la feina ).
ERC: 4 ( ¿Es el nostre alcalde? )
CIU: 7 ( queda clar el que sap parlar, pero el seu discurs es el mateix que fa 12 anys, ja ha caducat)
ADMC: 7 ( En sap, en té ganes,treballador, i si, també juga amb bon equip ).

Mon ha dit...

doncs jo no hi vaig poder anar (primer es la feina)aixi que m'abstindre de fer comentaris, si voldri que em permetesiu fer un de sol...Roca Ferma chapeau! cal treures el barret, l'endema molts comentaris al bar al pa, al carrer, a l'aplec però no sere jo qui ho digui, ja us ho diran....

Roca FErma ha dit...

dir que farem una crònica, espectacular, per cert, però avisar que en un dies la tindrem com també tindrem algunes fotos, de tots els alcaldables junts, només visible en plens, i potser ni això.

Perdoneu les molèsties pel retard, en breu, la crònica del debat.

XakY ha dit...

hi ha molt de plumero suelto per aki, visca la campanya eh??!!
Pocs comentaris sense xispa a partidisme, però suposu que es el que toca...

Salut, i que visqui MONT-ROIG DEL CAMP

maulet85 ha dit...

Bones,com alguns ja sabreu, jeje soc "l'estanker" del poble, jeje buenu el fill.
el debat va ser casi perfecte, li va faltar alguna pedreta mes entre candidats ( sense pasarse del tot) i la presencia de "ciutadans" per acabar de fer el ridicul com el PP.

com alguns sabreu tambe ( ki hagi mirat els papers de ERC soc el num 10 de la llista, aixi ke intentare ser imparcial en els comentaris:

Roca ferma un 10, nomes en tenir la idea i portarla a terme d'akesta manera ja s'ho mareix
moderador un 10, la profesionalitat d'akest home ha estat la ke tenia ke ser, la maxima.
--Ciutadans -10 --, el fet de no presentarse ja ho diu tot.
--PP 2,5-- , va fer el ridicul i li sobrava temps en les exposicions dels temes, pero el fet de presentarse al debat vol dir ke no te vergonya, jeje
--ERC 7 -- , com alcalde tenia tres feines exposar les idees de futur, justificar el pasat i desmentir les "acusacions" a l'ekip actual del govern ( cosa ke no nomes i es ERC, tambe hi ha cIU entre altres...).
--CIU 4,5 -- , algu sa preguntat perke no li fa res a l'aragones fer una residencia de luxe en ves de un centre de dia publica? ja que el 76% dels avis no volen anari i ademes no tenen unes pensions de luxe. S'hauria de haber jubilat fa temps de la politica, ara ja sobra.
--ADMC 6-- , tocava els temes ke estan mes aprop de la gent ( carrers...etc) pero sense saber si se poden fer ( presupost anual), es facil de dir: aixo sa de fer, sense saber si es pot fer i kom sa de fer.
--MPI 4,5-- , ho sentu soc de mont-roig , i al terme municipal hi ha mont-roig, com tambe hi han urbanitzacions, les pobles, miami...etc, un partit d'un sol lloc mai es bo si vols ser l'alcalde de tots.
--VXM 3--, jeje el mateix comentari ke tothom fa, jeje kuan estava al govern si al POUM i ara ke es veu ke a la gent no li agrada diu ke no... jeje
--PLIMM 5-- , les millors promeses, pero les ke tenen pitjor futur, estaria molt be ke tothom tingues els llibres gratis, pero primer: realment ki s'ho mareix son les families ke arriven a dures penes a final de mes, i les ke tenen molts fills (entre altres). i segon: a l'ajuntament si pot demanar com una beca o una subvencio (no en ser els detalls) per les despeses dels llibres que sera acceptada segons la entrada de capital al nucli familiar ( ho sigui segons la nomina ke tinguis).

Voldria dir que els comentaris han sigut a nivell personal, ja que alguns podrieu pensar ke al estar en una llista els meus comentaris son reflex del ke pensen tots els de ERC, i no, aixo son els meus comentaris i opinions personals ke podrien ser diferents, iguals o semblans ke a kualsevol persona.

Aqui animu a que algu de les altres llistes comenti,opini i puntui les llistes, ja ke som bastants joves a les llistes, nomes de la meva kinta ja en som 3, i sempre es bo llegir i saber les opinions dels joves dels altres partits.

Visca MONT-ROIG!!!!
VISCA CATALUNYA!!!!
I VISCA ROCA FERMA!!!!

Tondo Rotondo ha dit...

UPM, que engloba els nois del saura, regalarà Kabutans amb el lema: "antisistema"?

Tondo Rotondo ha dit...

Maulet85,

Gràcies pelmteu il.lustratiu comentari, en tot cas -però- als ciutadanus jo els posaria un zero per dropos.

mister x (ics) ha dit...

Maulet85: En la teva intervenció es veuq ue ets massa partidista, a mes a mes de que encara estas una mica verd per a entendre la politica i politicastres del nostre estimat poble. De segur que d'aqui 4 anys pensaràs molt diferent.
Sort i salut

Mon ha dit...

Maulet85: els llibres gratüits son una realitat en molts altres llocs i paisos amb una renta per capita mes elevada, per tothom. com mister x penso que d'aqui 4 o potser 3 anys pensaras diferent

bitxu ha dit...

Jo no entenc gaire de política, sóc jove, però també penso que som nosaltres els que hem de començar a tirar el poble endavant, no estem cremats, no estem cansats de coses, amb això no vull dir que vosaltres (els que sou ja més grans que jo) ho estigueu, però aquest esperit jove de vegades no es tan irresponsable i immadur i crec que en aquest poble el que falta és joventut, i avui dia, la joventut està preparada, almenys els de la meva generació (la majoria tenim carreres universitàries) jo no em posaré en polìtica però admiro molt als joves que s'hi presenten per primera vegada. Ànims i feu un poble gran.

mister x (ics) ha dit...

Bitxu: Jo tinc més anys que tu (aixo em sembla) i encara no l'entenc la politica.
És molt bo que la gent jove es fiqui en politica municipal; el futur es vostre i per tant qui millor per a preparar-lo que vosaltres maitexos (els joves). Es molt bo que la preparació pròpia no es basi només en l'experiencia (de vegades falsa) ni que no hi hagin coneixements i un bon nivell (cosa que actualment és escasa).
Es bo que els joves us involucreu pero no es bo que us arrossegui qualsevol "partit" simplement per a cobrir l'espectre social de la llista i aconseguir mes vots, aixó ara per arar és aixi i amb una mica de reflexió és veu facilment.
sort i salut!

1000 i 1 900 ha dit...

El que em capfica més de les llistes, ara que aconseguit veure la cara de molts/es i que pel nom no relacionaba quí eren. Ès tal com diu mister x que carai i fan? sols reomplen? Ja es veu la previsió que tenen certs partits de que sols en colocaran un parell o tres i a pactar toca i quatre anys més perduts i a les properes altre cop gent nova i som-hi que fa baixada i no cal empènyer. Considero que no hi ha una veritable consciència de poble, aquesta gent que té ganes d'entrar en aquest mon caldria veurela més implicada en el tarannà del poble la resta d'anys i no sortir com els bolets en una època determinada.

Mon ha dit...

1000 i 1900: potser seria bo que reivindiquesim les "llistes obertes" on cadescu pugui votar a qui vulgui realment i no als primers d'una llista que son els que surtiran escollits.
Crec que tots aixi tindrien les mateixes posiblitats i molts dels que ara van de "relleno" no hi anirian

XakY ha dit...

ja es pot veure el debat a www.costatv.es.

Consta de tres blocs, els blocs els quals es va dividir el debat.

Només dura 30minuts està tallat en les parts que més importants van considerar els realitxadors del vídeo. Una molt bona feina, ja que els diaris de la comarca de la província van passar de nossaltres.
Agraïr-los aquest gest.