dijous, 29 de novembre de 2007

67. TCUENTO, ANTONI.

________________ La pista esportiva de l'IES.


Navegant i remenant per la xarxa vaig trobar fa un parell de dies un lloc web anomenat www.tcuento.com El encuentro después del colegio”. És una mena de xat de cada centre educatiu on els alumnes es troben per “conversar” des de casa. El centre de la província de Tarragona que més entrades té registrades, i de llarg, és l’IES “Antoni Ballester” de Mont-roig del Camp. Com que l’accés és lliure hi vaig entrar i vosaltres també podeu fer-ho.

El llenguatge utilitzat és el mateix que pels missatges de mòbil, és a dir amb l’excusa de la “modernitat” no cal esforçar-se per complir ni les mínimes normes ortogràfiques i s’arriba a l’extrem de que costa desxifrar moltes vegades el que vol dir cada missatge. Però si deixem de banda les formes (el llenguatge i la ortografia) i busquem en el fons dels missatges tampoc hi trobem res d’interessant. Cap al·lusió als estudis, al centre, als treballs en grup … tot són comentaris sobre baralles entre alumnes, comentaris sense solta ni volta, trivialitat al 100 %,...

Segurament és el que toca en l’edat de l’adolescència, però trobo a faltar que els joves també es preocupessin de temes propis de l’IES amb els quals a diari han de conviure. Aquest lloc web, que ben segur és observat per algun “profe” (com és natural), com a anònim que és, podria ser un lloc de reivindicació de demandes dels alumnes que no es poden fer directament a la direcció del centre, ja sigui per deixadesa, per por a “represàlies” o a no ser escoltat, per no quedar malament davant els altres companys, … Ben segur que es podrien preguntar coses com ara… Per què he de fer els deures que ens proposen per les vacances de l’estiu si quan tornem de vacances els professors no ens els demanen? Per què es va fer una gran despesa de focus per il·luminar la pista esportiva si mai no es fan servir? Per què alguns dies el menjar del càtering deixa molt que desitjar i no s’hi posa remei? Per què no podem anar amb bici a l’institut (donat que està allunyat de molts punts del poble) i aparcar-la dintre del recinte, just a l’entrada? Per què…??? És que no hi ha demandes o suggeriments a fer per part dels usuaris de l’institut? Alumnes, pares i professors (que més de un es mossega també la llengua) tenen aquí una eina per reivindicar anònimament, amb educació i bones maneres, les seves inquietuds. Els qui ho facin amb mals modes es desqualifiquen a ells mateixos.

15 comentaris:

Mon ha dit...

de fet no es un xat es un forum pero...Talaia molt bona troballa i crec que tindriem que posar en alerta a molta gent...He entrat fa una estona hi he quedat esgarrifat, tenint en compte que la meva filla fara cap aquest centre, crec que es per començar a tremolar. Fotografies de violencia pura i dura, llenguatge barroer, maleducat...
pregunto:
Ho saben els pares i mares i professors, autoritats i la comunitat educativa de l’existència d’aquest fòrum i del mal us que es fa ? qui modera aquesta web? tenint en compte que son menors, hi ha adults que hi escriuen? aqui teniu una mostra d’un dels escrits:
AL meu cole...i han molts k follen
als labavos..
com ara jo....sepp..aixo de trubarte
amb una pava al lavabo esta de moda...
diasss sk em fika tant...
es tope de morbos...
Ohhhhh seee...i de feru..amb UN Profe...
te k estaaa...COm la profe de tecbno k esta d ebonaaaaa....dias meu
una de les condicions que publiquen els autors de la web diu en el punt (e)

No utilizar el Sitio para exhibir ningún contenido obsceno, vulgar, ofensivo o dañoso en si mismo, ni tampoco podrá exhibir contenidos que muestren personas al desnudo o que sean injustificadamente violentos, sexualmente explícitos, difamatorios, injuriosos o que violen los derechos de autor, marcas, patentes o cualquier otro derecho propiedad intelectual de TCuento o de algún tercero;
i de moment hi ha un parell de fotos i alguns textes que no cumpleixen aquest punt per tant es denunciable...

que en dieu pares i mares?

Anònim ha dit...

Sóc mare d'una nena que va al nostre institut i em sap greu que s'hagi armat aquest escàndol només per un grup d'alumnes
"provocadors" (per dir-ho d'alguna manera fina). En un fòrum, xat, etc. s'hi poden dir molts disbarats, i tots sabem que no tenen per què ser veritat. De fet, n'hi ha prou en que algú comenci a embolicar la troca per a que s'hi afegeixi la resta i "a veure qui la diu més grossa!".
És clar que al nostre institut hi ha petits (remarco: PETITS) episodis de violència, i és possible que de sexe, com en tots els altres centres (sí, sí...tots!) però, gràcies a Déu i vist com està tot per altres llocs, crec que encara som afortunats.
És tasca de tots, però sobretot dels pares i mares, de vetllar per la bona educació dels nostres fills i, entre altres coses, fer-los veure que els desafortunats comentaris d'aquest fòrum no condueixen a res més que a crear "mals rotllos".

Mon ha dit...

anonima: hi ha fotografies en aquest forum que son de denuncia policial i no es pot permetre...per molt petits que siguin aquests episodis..perdona pero sembla mentira que opinis d'aquesta manera, el que haurieu de fer es TALLAR radicalment tots aquests Petits mal rotllos perque per aqui se comença. ho sento pero crec que teniu, tenim els pares un paper molt mes important a fer en el tema de la educacio dels nostres fills i aixo tambe implica el que fan per internet....NO ES POT TOLERAR EL QUE PASSA

Anònim ha dit...

Emilio Calatayud Pérez es un campechano Juez de
Menores de Granada. Con un verbo demoledor, este padre
de familia da una lección magistral sobre lo que
implica tener hijos.
No se pierdan este vídeo y sus posteriores comentarios.

http://blogs.periodistadigital.com/electroduende.php/2007/09/19/emiliocalatayud_menores8794

Anònim ha dit...

Repito la página web, pues me parece que ha salido cortada:

http://blogs.periodistadigital.com/electroduende.php/2007/09/19/emiliocalatayud_menores8794

Mon ha dit...

Anonimo: gracies per l'informació arribat be i ja coneixia aquest jutge..molts bons consells com el teu de fer-nos arribar a tots aquesta adreça.
Al institut Antoni Ballester amb una pantalla gegant de video pasaria jo aquesta conferencia

Anònim ha dit...

Lo siento, a ver si ahora sale entera.

http://blogs.periodistadigital.com/
electroduende.php/2007/09/19/
emiliocalatayudmenores8794

CresceNet ha dit...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

Anònim ha dit...

Impresssionant! Potser tinc una postura massa radical, però després de pensar-hi i reflexionar molt de temps, he arribat a la conclusió que tota violència es basa en la manca de respecte, començant per les petites coses i continuant per les manques de respecte a nivells macro (institucions que no garanteixen els drets dels seus ciutadans, governants corruptes, països que no garanteixen les minimes condicions de vida...) És per a això que se m'han posat els pèls de punta quan he llegit el comentari d'una mare d'un fill/a de l'institut i acte seguit he mirat la pàgina que ens has descobert. En aquesta pàgina hi ha insults i amenaces cap a un noi de l'institut del qual hi ha la foto penjada!!!! Si això son petits actes de violència, potser quan es cregui que cal intervenir (des de tots els àmbits educatius: pares, escola, institut, institucions locals,...) potser ja serà massa tard! A més a més, el dret a la intimitat on queda? Qui té dret de publicar/penjar una foto d'un menor i fer-ne comentaris xenòfobs i racistes? Moltes lleis de protecció de dades i dels drets d'imatges dels nostres infants, però es permeten pàgines on hi ha fotos (crec que fetes sense el consentiment de la gent que hi sur) i a mes a mes s'hi poden fer comentaris amenaçants! No sé qui és el/la responsable d'aquesta pàgina, però crec que té molta feina a fer, ja que comentaris d'aquests no s'haurien de publicar. Ens queixem molt del bulling als nostres infants fet des de les aules, però pares, realment coneixeu l'ús d'internet que en fan els infants? Jo si tingues fills/es, com a mínim em preocuparia per a aquesta situació.

Mon ha dit...

Pel ultim anonim...
He enviat mails a la direccio de la web i mai m'han contestat, he denunciat algunes fotografies que hi sortien , pornografiques, altres de menors, altres de violencia explicita i les han tret ara que mes podem fer? mobilitzem-nos si us plau

Xapix ha dit...

Bon NAdal i feliç 2008 TALAIA!!! que ja vec que ja has començat les vacances jejeejje

Fins aviat

Mon ha dit...

Us desitjo unes bones festes i tot el millor per al nou any 2008.
Una salutació

Vos desiri unas bonas fèstas e tot lo mielhor per a lo novèl an 2008.
Una salutación

Vos desiri ues bones hèstes e tot eth mielhor entath nau an 2008.
Ua salutación

Os deseo unas buenas fiestas y todo lo mejor para el nuevo año 2008.
Un saludo,

I wish you all merry Xmas and all the best for the new year 2008.
Regards.

Ondo pasa jai hauetan ta ondo izan urte berrian.
Agurrak guztiontzat!

Ich wüsche Euch schöne Ferien und allerbeste fürs neue Jahr 2008.
Viele liebe Grüsse,

Vi desidero delle gradevoli feste e tutto il meglio per il nuovo anno 2008.
Tanti saluti,

Desejo-vos umas boas festas e todo o melhor para o novo ano 2008.
Um saúdo,

Deséxovos unhas boas festas e todo o mellor para o novo ano 2008.
Un saúdo,

Vous souhaite des bonnes fêtes et tout le meilleur pour la nouvelle année 2008.
Un bonjour,

Tondo Rotondo ha dit...

M'agradaven més els escrits a les taules o les portes del wàter

Tondo Rotondo ha dit...

M'agradaven més els escrits a les taules o les portes del wàter

Tondo Rotondo ha dit...

Talaaaaaaaaaaaia, t'enyorooooooooo :-))