dimecres, 21 de novembre de 2007

66. OPINIÓ O NOTÍCIA?
Avui, trencant amb la meva línea habitual, parlaré de mi i d’aquest blog amb motiu d’un fet que va pasar fa unes setmanes i que vull fer públic.

Recordareu que al post número 55 amb el títol “Cooperativa … agrícola?” vaig tractar el tema de la metamorfosi que preparen per la nostra Coopertativa Agrícola i si actualmente té massa sentit que es faci, donat el baix percentatge de pagesos que utilitzen els seus serveis durant l’any.

Em consta que no va agradar gaire a un sector del nostre poble, sobre tot a les persones directament implicades, i que s’en va parlar molt durant aquells dies. El curiós del cas és que a rel d’aquest comentari vaig rebre un e-mail que em va fer recapacitar sobre el que és un blog.

Me’l va enviar una noia amb nom i cognom (que no sé qui és) i es presentava com a representant d’una important agència de notícies (no especificava quina). Demanava “poder contactar amb la persona que ha publicat la notícia sobre la Cooperativa de Mont-roig del Camp per tal de poder concertar una entrevista”.

Primer vaig pensar en que podría només ser una ridícula treta per “desenmascarar” a l’autor d’aquest blog, i no li vaig donar més importancia però en una segona lectura vaig veure un altre sentit que em va preocupar i és el fet de que el que jo publico al meu blog es prengui per part d’algú com a una notícia.

Cada un dels 66 post que he publicat en aquest blog fins avui, només reflexen la meva opinió sobre els temes tractats i en cap moment volen tenir cap caire periodístic ni d’informació com a tal. Potser reflexiono, parlo, opino i demano també la vostra, sobre temes que son actualitat al nostre poble i que són de l’interés de moltes persones, però NO SON NOTÍCIES o almenys no és el sentit que jo els hi vull donar.

Potser el que manca (i això també és una opinió) és un mitjà local de notícies que no tenim, ja que d’una banda el Ressò Mont-rogenc és trimestral i més que donar “notícies” és un recull de fets que han passat al nostre poble i que queden allí reflexats per a la història. Per altra banda el butlletí municipal que va publicar l’actual consistori amb motiu dels 100 dies de govern no deia res d’interés. Al final tots acabem repassant les micro notícies que la revista Costa magazine publica telegràficament. Potser és aquest l’únic medi amb un periodista profesional al darrera.

NOTA FINAL: Sobre el e-mail de la periodista vull aclarir que li vaig contestar dient-li que no aniria personalment a cap entrevista però que via correu electrònic contestaria tots els seus dubtes o l’adreçaria a les persones indicades per poder comprobar i contrastar el que volgués publicar al seu medi. No vaig rebre cap resposta….

5 comentaris:

1000 i 1 900 ha dit...

Talaia estic d'acord amb tu, estem mancats d'un eina d'informació local que tracti els temes diguem-ne "tabú" i que molts es comenten bàsicament en grups reduïts (radio bar) i que molta gent que no fa vida al poble per motius de feina li passen desapercebuts i tal com dius les eines que tenim fins ara son minses en aquest tipus d'informació.

És com l'associació de veïns que amb els anys ha esdevingut una associació més cultural que rés i no ha fet mai el paper reivindicatiu que ha de tenir una entitat com aquesta.
Salut, sort i endevant en la vostra tasca a tú i altres blocs locals.

mister x (ics) ha dit...

Benvolgut/da talaia,
Sense cap mena de dubte que a traves d'aquest bloc estàs fent una feina completament util i, pel que es veu ultimament, referenciable. Estic molt d'acord amb tu que el que llegim, tant aqui com a la garrofa, son "noticies" (amb minúscules) o comentaris que igualment les sentim al anar a comprar o al fer un cafe al bar o quan ens aturem a parlar amb algun conegut.
Aquest medi ens dona, als mont-rogencs, la llibertat d'expresar la nostra opinio i, sobre tot,compartir-la amb molta mes gent, fins i tot de "comunicar" alguna cosa als nostres representants democratics.
Tots som lliures de pensar i expresar el que ens doni la gana; el pensament lliure es la base de qualsevol democracia i el primer principi fonamental de la llibertat de la raça humana. A la nostra petita societat ens trobem que si expresem el que sentim o reivindiquem el que ens sembla just i aquestes expresions i reivindicacions son el que "pensa" la majoria tot va be; lo fotut es quan NO son el que "pensa" la majoria.
Per aixó, aquest petit espai on l'anonimat o el no anonimat es completament voluntari és un bon punt d epartida de la nostra llibertat. Talaia, gracies.
Jo signo com a mister x (ics) ja que no vull ser mister "equis" i em permeto el luxe d'expresar-me en aquest bloc com em sembla, intentnat no ofendre a ningú i veig que és la tonica que segueix la majoria de "tertulians" mes habituals: la purga d'indesitjables sembla automatica.
Referent al tema pel qual es van posar en contacte amb tu, crec que has fet el millor.
sort i salut

Xapix ha dit...

Tenir un blog, per la meva part es per donar opinions o com a minim es el que jo faig, i que les "noticies" son inevitable de donar, ja que per parlar d'alguna cosa has de tenir un minim d'informació, peró estic veient que ets un referent fins per a periodistes, que per un altre banda, també trobo bé que sigui una "font d'informació", com a minim per començar.
Fins aviat i segeix aixi

Mon ha dit...

Eps..! com es feia llarg el comentari que volia fer he fet un post al meu blog i m'he permes dedicarte'l

Mon ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.