divendres, 16 de novembre de 2007

65. ASFALT

_______________L'Avinguda de Catalunya de Mont-roig del Camp

Tots recordem el sonat enrenou que vam tenir al poble quan, sis mesos abans de les eleccions municipals, l'anterior consistori va tenir la brillant idea de proposar contribucions especials als veïns per "arreglar" l'avinguda de Catalunya. Bé, no faré més llenya de l'arbre caigut.

Si la cosa no s'esguerra, en dues o tres setmanes tindrem asfaltada l'avinguda i sense haver de pagar ni cinc ni per part dels veïns ni per part de l'Ajuntament. A més també tindrà nou asfalt el carrer d'en Cristòfor Colom, encara que per una altre via que passo a detallar.

L'avinguda de Catalunya tindrà nou asfalt i ho farà l'empresa COMSA, que està fent la nova autovia N-340, i ho farà sufragant totes les despeses. El motiu no és que s'acostin les dates nadalenques i estiguin generosos, la cosa vé de quan van muntar al costat de la rotonda del restaurant Mas d'en Romeu una planta d'asfaltat sense el corresponent permís municipal i l'actual consistori, en lloc d'anar a les males amb sancions, querelles o altres vies que son totalment reglamentàries, va preferir pactar amb aquesta empresa i després de diverses conversacions va arrancar aquest acord que beneficia, a més de tots els veïns de l'Avinguda de Catalunya, a tot el poble. També crec que així s'acaba fent justícia amb els propietaris de l'avinguda que, sense tenir-ne cap culpa i pel sol fet tenir la casa en aquesta via del poble, havien de pagar el malmès asfalt que hem fet malbé tots durant molts anys, per ser la via natural de sortida de tot el poble cap a Reus.

Pel que fa al carrer Colom també tindrà nou asfaltat, però en aquest cas anirà a càrrec de l'empresa immobiliària que construeix el "macro-edifici dels 100 pisos" a l'antic solar de "l'Olla". A dia d'avui quan circulem pel carrer Colom direcció al carrer indústria (al revés està prohibit), en trobar-nos amb el solar de l'antiga premsa de Cal Jordi (últimament Fruites Toda), i veiem allí mateix la sortida cap a les cases barates, ens adonem de l'interessant que és tenir una previsió de futur urbanístic pel poble. Possiblement fa cinc o deu anys s'hauria pogut projectar i pactar la continuïtat del carrer Colom per aquest solar. Avui en dia és inviable pels alts costos immobiliaris repercutits en cada metre quadrat del solar. Sembla com si els polítics que hem tingut en les últimes dècades no visquessin al poble (a part del Sr. Aragonès que ja sabem que no ho fa), sembla que a ningú l'importi guanyar qualitat de vida amb aquestes "petites" comoditats que ens milloren el dia a dia, i que quan les tenim potser no els hi donem importància, però que es troben molt a faltar quan manquen. Ens agafa febre al tenir que passar per la cruïlla del Suma en "hores punta" (per no parlar del c. F. Riba i Mestre -farmàcia-, c. Cambrils -ferreteria-, ...)

Bé, sembla que caldrà donar un altre "progressa adequadament" al Sr. Morancho si per Nadal podem circular per l'avinguda Catalunya amb el nou paviment, però SI US PLAU... PROHIBEIXI L'APARCAMENT A UN DELS COSTATS, marqui amb línies la zona d'aparcament i la de circulació. No és tant difícil i tot el poble li ho agrairà.
.

13 comentaris:

veí avinguda ha dit...

Un pedaç com tants altres que fan, d'aquí quatre dies l'hauran d'aixecar per passar el gas, soterrar contenidors de brossa, les voreres no és que estiguin molt bé, certs camions continuaran passant ja que tenen altra sortida, els guals que la majoria de veïns hem hagut de posar què farem? un altre cop la pujada de ciment o la xapa acollada a terra. Com a veí ja estic d'acord en endreçar-la peró no amb el pressupost desmesurat que se'ns volia vendre.

Xapix ha dit...

TOTALMENT D'ACORD AMB EL VEI AVINGUDA.

Faran una "nyapa" i au quan arribi el Gas ja s'obrirà, o potser quan arribi, si que faran pagar, o faran un altre pacte com posar un altre empresa il.legal per fer la feina?

Indecís. ha dit...

El gas i la xarxa d'aigua va per sota les voreres.
La clavaguera és el que va pel mig del carrer i el Sr. Penalva (enginyer municipal) va dir que "sorprenentment" estaven en molt bon estat i no calia tocar-les. Això ho vam escoltar tots al acte públic que ens van fer els d'ERC-CiU-Verds. De "parches" al paviment sempre n'hi haurà per diferents motius, però no cal renunciar a aquesta oportunitat "gratuïta" de tenir l'avinguda asfaltada.
També dono suport a la idea de fer aparcar a un sol costat.

veí avinguda ha dit...

Indecís l'aigua ja l'han passat en aquesta obra passada, i no pas per la vorera, i ben fonda que el dia que hi hagi un escapament grata fondo. No creus que l'estat de les voreres és de pena n'hi ha que no té ni cantó, serà un nyap com diu en xapix, sabata vella amb mitges soles

Anònim ha dit...

pero al menys si hi posen asfalt nou hauran de passar l´escombra i treure tota la terra ke hi ha al carrer
abocar un camio de formigo al asfalt i despres anar carregantlo cap a dins de la obra del pera anteru aixo nomes passa aki
despres un parrell de bidons de aigua al terra i apa
ja esta net i curios
quan passan els cotxes sembla ke sigui un cami una polseguera ke fa por
i els veins ke netegin
apa

Indecís ha dit...

Pel veí de l'Avinguda.

Quan parlem de l'Avinguda s'entèn que és tota de punta a punta. L'aigua que han passat ara només afecta a les rodalies del nou bloc de pisos de l'Olla.
Estic d'acord en que, com ja s'ha dit en un altre comentari fa dies, està a una profunditat fora de tota normativa i al costat dels cables de alta tensió (totalment prohibit). Quan s'hagin de fer les voreres noves (més amples), si van en compte es podrà salvar el 90% de l'asfalt que ara posin.
Una altre cosa serà quin tipus d'asfalt posen i quina resistència tindrà al pas de tants vehicles pesats que haurà de suportar diariament.

Anònim ha dit...

La pensada per part de l'ajuntament és bona, en principi. Però una mica precipitat que ho hagin de fer de seguida, precisament pel que diuen alguns ja que es aprofitant que s'ha d'aixecar el carrer, es podria soterrar la llum, contenidors, passar el gas, fibra òptica?, etc... hi fer-ho com cal.
D'aquesta manera tal i com apunten alguns veïns, amb el temps si s'ha de tornar aixecar per altres motius, això pot acabar essent un nyap.
Totalment d'acord en que apliquin la ja existent norma d'aparcament en quinzenes a cada banda del carrer.

Taro.

un que s'ho mira ha dit...

i si de moment deixem l'avinguda catalunya per quan acabin obres..i aprofitem per arrengar altres carrers que crec que mai s'arranjat cap, no me pedaços

Xaky ha dit...

a veure com queda!!, segur que comsa no es gasta ni un teerç del que costaria aquesta obra feta ben feta!Preferiria que paguéssin una multa corresponent al pressupost d'arranjament del carrer no fet per ells.

La idea es bona, però no crec que sigui el millor!

´vei avinguda ha dit...

Ei veïns, que significa l'escampall de balles groges (si se'n pot di balles per a mi ferralla, fan pena del malament que estan) per l'avinguda de prohibit estacionar demà dissabte, com sempre la informació llueix per la seva absència.

veí avinguda ha dit...

Ja ha arribat la informació a l'avinguda les tanques son per asfaltar la propera setmana, ja han arribat les mitjes soles pel nyap de l'avinguda, asfaltat nou i tots contens, no cal pagar, si d'aquí uns anys cal tornar-hi, ja ho pagarem els veïns.

Anònim ha dit...

I ara que està asfaltada (de qualsevol manera) aixó sí, no ha costat ni un euro,QUÉ?

1000 i 1 900 ha dit...

No heu vist el nyap de rebaixar l'entrada dels guals?
Si ho fas tú pel teu compte ja tens l'inspecció d'obres damunt a obrir expedient, peró com que ho fet Emomsa, suposo obeint ordes dels que manen, ja està bé. Si algú pren mal per causa del nyap que té la responsabilitat?