divendres, 24 d’agost de 2007

47. CEL MONT-ROGENC


Aquest estiu està resultant ben estrany meteorològicament parlant.

Els autòctons anem despistats amb la climatología i els turistes emprenyats fins dalt. Cada dia hem de mirar al cel per saber quina roba posar-nos o si podrem anar o no a la platja. He trobat alguns convilatans que ja han agafat algún refredat i tot.

Fa uns dies, vaig descobrir una novetat a la web de l'Estació Meteorològica Local, ja sabeu, la que hi ha a la teulada de la Casa de Cultura "Agustí Sardà". Doncs bé han posat una càmara que enfoca cap a l'església i una bona part del cel. Durant les 24 hores del dia va fent fotografíes i si cliquem a "animació 24 hores", podem veure-les en seqüencia, donant un bonic efecte òptic i assebentant-nos en un minut dels canvis que s'han produït al cel del nostre poble. Atenció: Cal esperar una estona perquè es carregui la seqüencia (tinguem una mica de paciència).

Entreu a:
.
A més cal resaltar el bon grapat de dades que trobem en aquesta web, com per exemple que el passat dimarts dia 21, nit de fort vent, aquest va aribar a les 5:20 hores a una velocitat de 96'6 kilòmetres hora (sort que la majoria ja erem al llit!!!).

Esperem que al setembre vingui la bonança i poguem allargar l'estiu una mica per la cua... i que vagi plovent també (posats a demanar...).

10 comentaris:

Mon ha dit...

molt bones les imatges d'animació 24 hores

Indecís ha dit...

Realment curiós l'efecte òptic que s'obté.

Cal dir que tarda una mica en arrancar perquè en realitat arrenca de nit i com que tota la nit és igual sembla que estigui esperant per començar i dóna la sensació que s'inicia quan es fa de dia, però en realitat al principi va ensenyant totes les fotos de la nit.

Tondo Rotondo ha dit...

Exactament de qui depèn aqueta estació: És de l'Ajuntament i la gestiona una empresa?

Molt bona la web!

1000 i 1 900 ha dit...

Que reparteixin unes quantes d'aquest càmeres pel poble (el nou parc, zona poliesportiu, plaça Miramar, Peiró,....) i tindrem una tele local a la que no hi faltarà l'informació de l'actualitat de les desfetes del poble.

Anònim ha dit...

la veritat es que és molt bona idea, si es poden gastar diners per càmeres per mirar el cel... perquè no per la seguretat de les persones?
Aquí a Irlanda la presència de càmeres als carrers està molt estesa i és molt útil, fins i tot en locals privats i també fiquen càmeres extres per a esdeveniments especials on s'hi concentra molta gent.

Taro

PEPITU BRIGULAT ha dit...

Igualment en poden col.locar una a la platja CRISTAL i s'adonaran que l'ultima llevantada ha pres una part molt important de l'arena i ara fa pena (suposo que a les altres platges també).
Els nostres LIDERS de l'ajuntament ho sabran resoldre amb rapidesa o be ja donen l'estiu per acabat i a esperar la bandera del 2008.
Anims i busqueu sol.lucions mes o menys rapides als problemes, que dona la sensació que no os treieu la son de les orelles.
salut !!

Tondo Rotondo ha dit...

Espavil estimats líders!

1000 i 1 900 ha dit...

Pobres platges, sense sorra s'han quedat, peró la merda raja pels carrers de les urbanitzacions, feu un passeig per la Riviera o final de Massos, ara aixó sí equipeu-vos amb una bona mascareta i anti-mosquits.Turisme de qualitat?Si jo soc de fora, no torno.

Anònim ha dit...

El tema de les platges es un tema que em preocupa especialment. L'arena de la platja es regenera de la mateixa terra. On s'acaba l'arena de platja tot seguit i comença a haver-hi vegetació, des d'aquell punt i fins 200m endins es terra de la qual la platja es retroalimenta i es regenera.
Per això la Llei de Costes prohibeix edificacions a menys de 500m de la costa... (feta la llei feta la trampa)
Es evident que construccions com les de la pixerota eviten que la platja es retroalimenti ja que no hi troba terra, sino ciment, per aixo hi han hagut de construir espigons i cada any afegeixen terra (una mica fangosa...).
Les construccions fetes a menys de 500m abans de la Llei de Costes no tenen remei, el mal ja esta fet i per aleshores no erem conscients del mal que feiem, el que personalment em rebenta es que un cop feta la Llei de Costes encara s'hi facin (avui dia) construccions a menys de 100m de la platja (on ja no queda platja). Exemple clar, al final de la Pixerota, fa 3 anys quan ho vaig veure no m'ho podia creure, doncs bé resulta que esta declarat sòl urbanitzable abans de la Llei de Costes i es veu que això pre-val per sobre de la conservació del medi. En el POUM també es va deixar com a sòl urbanitzable, bastant penós. Potser tal i com deia un senyor per aquí, tot això són interessos entre promotores i polítics que mai entendré...
Sigui com sigui un cop fet el mal, només podem evitar l'erosió degut a les lleventades i no queda més remei que construir espigons... però que siguin espigons de veritat: ben llargs, amples i amb forma de T, perquè si són com els de la Pixerota, ja poden anar afegint terra cada mig any perquè aquells espigons no serveixen de gaire.

Taro

Anònim ha dit...

i el tema de la cañada real de Miami, algu sap alguna cosa??