dimecres, 29 d’agost de 2007

48. LA CAÑADA REAL

Croquis aproximat del pas de la "Cañada Real" per Miami Platja.

Tenim a 2.682 propietaris de Miami Platja esglaiats des de fa uns dies amb l'aparició a la llum pública d'un greu problema que els afecta les seves propietats, i ells no en sabien res. El passat diumenge dia 26 d'agost '07, el rotatiu provincial Diari de Tarragona publicava a tota plana la notícia: MIAMI PLATJA "La restauración de una cañada real puede dejar sin casa a miles de vecinos".

Llegint la notícia ràpidament s'endevina que es tracta d'un tema embolicat, entre legal-polític-carrincló i tocapilotes. Resumint, que al aprovar el nou POUM de Mont-roig del Camp, des del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, amb el Conseller Francesc Baltasar al seu davant, van fer aflorar un plànol del 1972 que amb el suport d'una llei del 1995, feia respectar tots els drets d'aquests passos de ramats que en castellà en diuen "Cañadas Reales" i en català hem de dir Vies Pequàries. Concretament per Miami Platja (i tot el terme municipal) hi passa la Via Pequària que va de Barcelona a València. Passa prop de la linea costera, en una distància de 4.300 metres de llarg i 75 d'ample i afecta a un grapat de vivendes, locals, aparcaments i solars, fins al punt de que, si els propietaris avui els fessin tassar, veurien que han perdut el seu valor. Legalment son terrenys de titularitat pública.

Els veïns volen fer una plataforma per defensar-se i l'Ajuntament diu al Diari de Tarragona d'avui dimecres que els donarà suport i un espai al web municipal per informar-se.

Fins aquí el que tenia preparat pel post d'avui, però m'acaba d'arribar un correu electrònic (gràcies "anònim per obligació"), que és un manifest oficial de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, que veurà la llum pública demà dijous 30 d'agost, però que els blocaires ja tenim avui.


LA VIA PEQUÀRIA, UN TEMA PRIORITARI A RESOLDRE.

Els darrers dies s’estan succeïnt tot tipus de comentaris sobre la via pequària que travessa Miami Platja (també coneguda com antic Camí­ Ramader Barcelona-València).
Conscients de la preocupació que aquest tema suscita als 2.682 propietaris afectats, i coneixedors que no tot el que s’està dient s’ajusta a la realitat, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp vol explicar quines gestions s’han realitzat fins a la data i en quin punt es troba la negociació amb els organismes competents, sempre amb el ferm compromis de trobar una solució satisfactòria pels veïns afectats.

La via pequària comprèn una franja d’uns 75 metres d’ample per 4,3 kilòmetres de longitud entre l’Estany Salat i el riu Llastres. El seu traçat es va posar damunt de la taula fa uns mesos, en el transcurs del darrer tràmit del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) aprovat la passada legislatura per l’Ajuntament. Aleshores, la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya es va acollir a un plànol de l’any 1972 (posteriorment no s’havia contemplat la seva existència, tampoc en el Pla General de 1986) per exigir que aquest camí­ ramader Barcelona-València fos inclòs en el nou planejament urbanístic del municipi. De res van servir els advertiments que ja en aquell moment es van fer al respecte des de l’administració local. Sabem que aquesta imposició de la Generalitat, propiciada des del departament de Medi Ambient, té conseqüències directes sobre les propietats que s’aixequen dins la franja de la via pequària. I és que tot i la possibilitat de redelimitar el traçat actual del camí­ ramader, la llei 3/1995 diu que els terrenys desafectats han de passar a ser domini públic.

Tot i que és ara quan el debat ha arribat al carrer, des de l’Ajuntament fa temps que es treballa per buscar una solució òptima al problema. Per a l’Ajuntament, aquesta passaria per buscar una fórmula que permeti que els afectats per la via pequària mantinguin les seves propietats un cop es redelimiti aquest camí­ ramader i es desafecti la zona. Tot i això­, la solució a aquest problema, que no només afecta al municipi de Mont-roig sinó a tot el traçat del Camí­ Ramader Barcelona-València, està en mans del departament de Medi Ambient de la Generalitat, que és qui té competències en aquesta matèria.

L’actual equip de govern considera que aquest és un tema prioritari que exigeix una solució urgent, i així­ ho va fer saber al mateix conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, en la visita a Mont-roig que aquest va fer el passat 6 de juliol per conèixer l’abast de l’incendi. El tema de la via pequària també es va tractar en la reunió que l’alcalde de Mont-roig, Fran Morancho, va mantenir amb el conseller Baltasar el passat 30 de juliol. Tot i que aquesta trobada era per determinar les ajudes als afectats pel foc, l’Ajuntament de Mont-roig va tornar a posar sobre la taula el tema de la via pecuaria. L’Alcalde va insistir de nou en la necessitat de buscar una fórmula satisfactòria que no perjudiqui els interessos dels veïns i va arrancar el compromí­s de la Conselleria d’estudiar el tema detingudament. A l’Ajuntament li consta que des del departament s’han demanat informes externs, i hi ha pendent una nova trobada al setembre per valorar els passos a seguir d’ara endavant per desafectar el traçat d’aquest camí­ medieval sense perjudicar els veïns afectats.

La voluntat del nou Ajuntament és aportar el màxim d’informació al debat obert, tant en aquesta com en d’altres qüestions d’interès municipal. És per això que s’està treballant per posar en marxa el més aviat possible eines que fomentin la comunicació i la participació ciutadana en els afers del municipi, com són un butlletí­ municipal i una nova web.

36 comentaris:

Indecís ha dit...

Realment és un problema important per a tots aquests propietaris. Encara que sembla que hi hagi bona voluntat política per arreglar-ho, la sol·lució no és fàcil ni es resoldrà favorablement a curt termini. Temps al temps.

Anònim ha dit...

No entiendo como es posible comprar un apartamento con todos los permisos necesarios, que el ayuntamiento te de la cedula de habitabilidad, que pagues el IBI cada año, que pagues todos los impuestos, asícomo la hipoteca, y de un día y por una decisión politica, resulte que lo que te ha costado tantos esfuerzos en poder disfrutar te digan que es suelo público.

Esto no es serío, al comprar un apartamento uno hace todo lo que legalmente ha de hacer, paga todos los impuestos y despues resulta que no allí no se puede construir. En fin esto es propio de un pais bananero, esperemos que todo quede en un susto.

Juanjo ha dit...

En Cambrils la Cañada Real pasa por la playa (propiedad pública), pero ¿y en Hospitalet de l'Infant?

No he oido nada al respecto. ¿Sabeis algo?

De Mont-roig ha dit...

El camí de Vinyols, que surt des del poble de Mont-roig per d'amunt del camí de Cambrils, és CAÑADA REAL i quan van fer el nou desviament de la T-310 el van tallar sense més ni més. Hi va haver qui es va queixar però allí està, amb el pas tallat.

També cal tenir en compte que hi ha una altra "Espasa de Damocles" d'amunt de totes les propietats immobiliàries del nostre municipi i rodalies. No vull obrir cap nou debat o sembrar cap alarma social, però en el suposat cas de que a les Centrals Nuclears de les nostres contrades hi hagués una petita o mitjana fuita de radioactivitat, el valor immobiliari de tot plegat seria zero. (Si la fuita fos gran seria igual, ja que no hi forem per lamentar-nos).

Anònim ha dit...

Això denota que ni l'anterior alcalde, ni la oposició anterior,el sr. morancho no tenen ni idea de com està l'ordenació urbanística al municipi...Com és possible que tinguem els alcaldes que tenim...
Si us plau oposició, CIU facin alguna cosa...

Indecís ha dit...

Per l'anònimo de les 11:38

No li vull discutir el penós concepte general que vostè té dels nostres polítics, però demanar a CIU que vingui a "salvar-nos" ho trobo fins i tot de mal gust, i li raonaré els meus motius:
-CIU estava al govern amb l'anterior alcalde i va aprovar el nostre POUM.
-CIU va ser el màxim impulsor de la requalificació del Camping Mont-roig (desapareix el Camping en favor d'una urbanització).
-CIU no va defensar el "Camí de Sanitat" que travessa el Camping Mont-roig i que està tallat (amb els mateixos drets o més que la Via Pequària),...

Sr. Anònim, vostè vol sortir del foc per caure a les brases, i el que convé és que les coses es facin bé, i que els desperfectes s'arreglin de la millor manera i amb el menor perjudici pels ciutadans.

Anònim ha dit...

Estimat indecís,

Quan faig una crida a CIU ho faig a les noves generacions, perque el futur de Mont-roig s'ho mereix i perque és la força més representativa del municipi, pesi a qui li pesi.

Xapix ha dit...

Jo. personalment crec, que le POUM no es va fer be, que es va deixar fer, sini mira-ho be, que el tecnic va fer el que va voler, nosaltres en el ple aquest ultim ple CIU va treure el tema, el que encara no e pogut parlar amb el partit, per a saber, com va anar.

Per al anonim deles 14.08, gracies per la teva confiança i el teu vot com altres no estaran en va.

Indecís ha dit...

Benvolgut anónimo de les 14:08

A mi també m'agradaria que les noves generacions de CIU agafessin protagonisme, però avui per avui a l'Ajuntament de Mont-roig la representació de CIU és: Nº1 Josep Mª Aragonès, nº2 Lope Miguel i nº 3 Oriol Garcia-Saavedra. Com diuen en castellà "donde hay patrón no manda marinero".
Les noves generacions (oriol, Xàpix,...)hauran d'esperar temps millors.

Si vols un dia podem parlar de la militància (amb carnet) de CIU a Mont-roig dels últims 25 anys i la seva particular forma de veure la política local.

1000 i 1 900 ha dit...

No crec que la canyada hagi aparegut d'un dia per l'altre i que en anteriors legislatures ja existia, i els anteriors governs encapçalats pels que ara voleu fer-nos salvadors, que ho desconeixien o feien la vista grossa?
Cal regenerar la politica local amb gent nova i si potser no lligada de mans d'un partit.

uno de miami ha dit...

Tipico de los politicos todos se echan la culpa uno al otro.

¿Lo que ha pasado tiene solución?, o ¿es verdad que los que tienen un apartamento en esa zona se quedaran sin apartamento, o bien el valor del mismo será mucho menor?

Anònim ha dit...

Xapix, totalment d'acord en que el POUM no l'han fet sino que el van deixar fer i que és un nyap.
Però perquè ara CiU treu el tema? Si van ser ERC, CiU i els Verds i+ qui van aprovar el POUM, aixi que ara ningu es queixi, pero molt que estiguin a la oposició, o no. Ho van fer malament i la culpa ets de tots tres.

Taro

TALAIA 43300 ha dit...

A la portada de la pàgina web de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp hi ha una secció d'informació sobre el problema de la Via Pequària.

http://www.mont-roig.com/

En el comunicat del 30 d'agost hi diu:
"Per al Consistori, la solució passa perquè els actuals propietaris mantinguin els seus béns immobles, redelimitant l'actual traçat d'aquest camí ramader. Tot i així, la llei diu que un cop desafectats els terrenys per on passa la via pecuària aquests passen a ser de domini públic, i per tant propietat de la Generalitat.

Per abordar aquest tema i estudiar la solució més idònia pels afectats, l'alcalde té previst reunir-se el proper dijous a Barcelona amb tècnics del departament de Medi Ambient. A la trobada també hi assistiran tècnics de Patrimoni de la Generalitat, així com tècnics municipals".

Caldrà doncs esperar al proper dijous (6 de setembre) per veure si son capaços entre tots de trobar-hi una solució satisfactòria pels afectats.

TALAIA 43300

pc ha dit...

Efectivamente las Cañadas Reales no surgen de la noche a la mañana, es más, datan de la Edad Media y existe el Archivo de estas, donde se pueden ver planos, historia, legislación y todo cuanto interese sobre la Mesta, el Consejo regidor de estas y que otorgaba privilegios a los pastores transhumantes.
Pero no voy a dar ninguna clase de historia si no que simplemente aconsejo, para el que quiera escuchar, que no se tiren los trastos a la cabeza y que CIU este calladita.
Las desafectaciones y modificaciones del trazados de las vías pecuarias esta legislado por la Ley 3/1995 de 23 de Marzo, actualmente vigete, por lo que invito al Ayuntamiento a que contrate un buen abogado, especializado en Derecho Administrativo y que resuelva las "cagadas" de anteriores gobiernos y en especial las cometidas por aquellos que apoyaron el famoso POUM, que en nada nos beneficia.
Esta muy bien mantener conversaciones cordiales con el Sr. Baltasar, Conseller, protocolariamente esta muy bien pero lo efectivo es poner manos a la obra legalmente.
Es muy fácil ahora sacar el tema muy sibilinamente por el Sr. Aragonés, tal como hizó en el Pleno del pasado miércoles 29, parecía que no hubiera roto nunca un plato pero NO, NO ENGAÑA A NADIE, sólo se dejan engañar los que quieren o le deben algo. Sr. Aragonés, durante su mandato ya existía esa Vía Pecuaria, no diga que lo ignora pues no me lo creo y en todo caso le recuerdo algo que nadie ignora y es un principio general del derecho que como alcalde que fue debe conocer: "que la ignorancia de las leyes no exime de su incumplimiento".
Un alcalde tiene que saber lo que se lleva entre manos y se tiene que asesorar debidamente, Vd. estuvo el tiempo suficiente para poder hacer y no hizó. No tiré ahora la piedra y esconda la mano y deje el pastel para el recién entrado Alcalde. Eso es válido también para sus sucesores o ¿tienen ahora todos amnesia?
Espero en el buen hacer del actual Gobierno y que se solvente el tema, mientras recomiendo paciencia pues todo, menos la muerte, tiene solución.

pc ha dit...

Quería hacer una rectificación, "la ignorancia de las leyes no exime de su cumplimiento". Ese es el texto correcto, ha sido un lapsus mental de pensar en todo lo que se ha incumplido en este municipio. La mente juega a veces malas pasadas.
hecha dicha corrección mantengo el manos a la obra sin pérdida de tiempo.
Espero que se contrate un buen abogado, cueste lo que cueste la Minuta, los afectados bien valen esa lucha y ese pago.

Carlos ha dit...

Creo que es bueno refrescar la memoria y decir que los votos a favor para que se aprobara este POUM y esta cañada real, vinieron de CIU, ERC, PP y VERDS I MES. Tambien es bueno recordar que MpI y PSC(ahora UNITS PER MIAMI) votaron en contra de este POUM.
Es te alcalde se ha encontrado con una patata de considerables proporciones sin comerlo ni beberlo. Pero es lo que hay.

Para PC: ¿quien sabe más en derecho adminstrativo, un abogado especialista en derecho administrativo o un secretario/a habilitado?

Anònim ha dit...

Y este estrenado alcalde, no lo sabía en la oposición, lo comunicó a los vecinos, hicieron algo. Eso es como el que siempre firma no estoy conforme pero no realizo ninguna acción legal para solucionarlo. Creo que el partido, si es que es un partido lo del sr. morancho estaba legitimado para emprender acciones legales en su momento, como hace toda oposición. Si hagamos memoria del actual gobierno en la que ha tenido la poca verguenza de pactar con quien aprobó el POUM : el anterior alcalde el sr. anguera, más un tránsfuga de CIU: el sr. pellicer: DE VERGUENZA!
Al que dice que CIU se queda calladita, es la viva expresión de lo que es el actual alcalde.

Anònim ha dit...

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2533713

Anònim ha dit...

El sr. carlos pregunta especialista en derecho administrativo o secretario habilitado?

Ni uno ni otro, en todo caso abogado especializado en derecho urbanístico y con muchísima experiencia...

Anònim ha dit...

Al anónimo que publica la dirección de vilaweb, por favor con un gabinete de prensa ya tenemos suficiente!!!!

pc ha dit...

1º respondo a Carlos: sobre quien sabe más y quien es más competente te diré que para mí lo es un abogado en ejercicio no un secretario habilitado, el cual puede tener la carrera de Derecho o Ciencias Políticas, no habiendo ejercido la primera en ningún momento y saber mucha teoría y tener poca práctica o ninguna.
Al respecto, cuando digo un buen abogado me estoy refiriendo a profesionales con expriencia demostrada, incluso algunos son a su vez profesores universitarios. Me desconecte de este mundo hace un par de años al dejar la profesión, pero el Dr. Carceller, al que tuve como catedrático, era muy bueno y como él tanbién existen otros. Solo es cuestión de que por quien proceda en el Ayuntamiento se informe, no es competencia de un ciudadadano de a pie decir a un Consistorio lo que se tiene que hacer y a quien se tiene que ir. Estoy seguro que nuestro actual alcalde y equipo competente, que se han encontrado con esta patata caliente sabrán como actuar.
Respecto a la pregunta del Anónimo de las 11:12 , voy a limitar mi respuesta a decirle que el derecho urbanístico es una parte del derecho administrativo. Punto pelota.
Finalmente, no quería entrar al trapo pero lo voy a hacer: ANONIMO DE LAS 10:07, yo soy quien dijo que CIU se quede calladita, hay mil y una razones para ello. ¿Quieres una? El edificio de apartamentos que esta a pie de arena en una cala esta afectado por la ley de costas. ¿quien autorizó su edificicación? si lo denunciamos habrá que demolerlo ¿quieres montar más sarao e iniciar la guerra en el municipio? Antes de se derribe ese edificio que afecta a cantidad de vecinos, debe derribarse la obra ilegal del Sr. Aragonés en su palacete a pie de playa, cuyo expediente pido que se acelere y no se pierda.
Respecto al mutismo de nuestro Alcalde no estoy de acuerdo con ello solo te diré: no has más ciego que el que no quiere ver y más sordo que el que no quiere escuchar. El hacer las cosas sin pensar es mal consejo y desde la Alcaldía se diran las cosas oficialmente, no oficiosamente.
No infravalores a las personas como estás haciendo con el Sr. Morancho, sólo la ignorancia conlleva el atrevimiento.

Anònim ha dit...

Para el anónimo de las 10:07:

Hola majo, resulta que UpM fué el ÚNICO grupo que votó en contra de la aprobación del POUM. El resto de grupos lo aprobaron sin ningún tipo de complejo a pesar de las advertencias de UpM sobre esta cuestión y otras también de enorme importancia. No estária de más recuordaR (no hace tanto tiempo) durante la campaña electoral, en el debate que se celebró entre candidatos en el polideportivo de Mont-roig, como TODOS ABSOLUTAMENTE TODOS los grupos que habían votado a favor del actual POUM y de sU aprobación definitiva buscaban excusas para eximirse de sus responsabilidades, TODOS MENOS UpM QUE VOTÓ EN CONTRA.

¿Porque se ha pactado con el anterior alcalde? ¿te hubiera gustado más un pacto con el Sr. Aragonés? creo que si, sin embargo entre uno y otro nos quedamos con quien elejimos en su momento, ya veo que no te gusta la elección pero lamentablemente había que pactar con alguien para poder traducir nuestra victoria en un gobierno municipal estable. ¿Que los de CiU os habeis quedado fuera?.....MALA SUERTE, PERO SOBRETODO MALA GESTIÓN Y POCA VERGËNZA

Juanjo ha dit...

EL Sr. Pellicer ¿tránsfuga?

Según el anónimo de las 10:07, el regidor Sr. Fernando Pellicer és un "tránsfuga". Consulto el diccionario: Persona que abandona su partido y se pasa al partido de la oposición.

Creo pero que hay que matizar los dos posibles tipos de tránsfugas: 1- El que se va por propia voluntad. 2- El que lo hechan (o le niegan el puesto que venia representando).

En este segundo apartado encontramos tanto el caso del Sr. Pellicer como el del Sr. Antoni Vernet que tras ser Alcalde de Mont-roig por CIU, lo defenestraron directamente cuando no lo necesitaron, como si de un "cleenex" se tratara.

No creo que CIU tenga la cara dura de llamar tránsfugas a las personas que niega el pan i la sal y en su afán de servir al municipio buscan un espacio en otros partidos donde se les valore más. Resumiendo: no se van, sinó que los hechan.

INSISTO EN MI PREGUNTA DE AYER:
¿Alguien sabe como la Cañada Real afecta al municipio vecino de l'Hospitalet de l'Infant? ¿Tienen el mismo problema?

Xapix ha dit...

unes puntualitzacions, ( no poso els nick perque despres de llegir no, m'enrecordo,pero si algu en contesta ja em posara nick)

Ciu, no esta al govern, perque no van voler pactar amb nosaltres, valo lo de POCA VERGÜENZA, no u entenc, per que van aprovar el poPOUM, coninuo dient que a mi no m'agrada i que han deixa fer, i jo no l'hagues aprovat; pero tambe ho va aprovar ERC, i mira al GOVERN, u no es sent a parlar. SI els de CIU no tenim vergonya crec que els SR. ERC tampoc.
Sobre el transfuguisme; a mi un d'ERC em va dir que el SR. Pellicer, portava un any abans parlant amb el Sr. Anguera per a anar al seu partit; no dire que va ser pero sortia a la llista, i de moment mel crec.
DWWWWWWWWWWww

Anònim ha dit...

Me quedo asombrado con todo lo que leo. No creo que sea el momento de liarse a tirar a uno y ensalzar a otros, porque el problema es otro. Me temo que la Generalitat tiene una difícil tarea. Si deja a los propietarios con sus propiedades sienta un precedente. Y si los deja sin ellas se puede montar una bien gorda. Creo que al final la solución será dejar todo como titularidad pública, con una concesión de unos determinados años, 50 o 100, para sus propietarios. Yo creo que los actuales propietarios no tiene que preocuparse por que lo derriben. Simplemento que no podrán venderlo legalmente, sólo hacer cesiones por un tiempo determinado.
Esto ya se está aplicando en muchos lugares por la aplicación de la ley de Costas. Los propietarios siguen disfrutando de su apartamento durante los próximos 50 años y ya está. Los perjudicados son los herederos, que no van a tener nada para heredar, o los que necesiten vender para hacer caja, que no van a poder hacerlo.
Lo de derribar ésta bastante improbable, porque el Ayto. de Mont-roig/Miami tendría que indemnizar a todos los propietarios, ya que el error es suyo, y se compraron los apartamentos construídos con el benelacito y legalidad que marcaba el consistorio. No creo que este ayuntamiento (independientemente del color político que tenga) disponga de dinero ni posibilidad de endeudamiento para semejante desastre. A no ser que, teniendo en cuenta el desastre urbanistico que todos vemos desde sienmpre, el ayuntamiento tenga contratado unb seguro que le cubra esto, aunque lo veo difícil.
Os saluda un Zaragozano, que tiene allí invertidos sus ahorros en forma de ladrillo, pero que no se ve afectado por la Cañada Real. Aunque teniendo en cuenta como está todo, puede que mañana me entere de que el terreno en el que se levantan mis apartamentos son de otro y no míos

Anònim ha dit...

Lo que se dice de una cesión, es absolutamente inadmisible. Los afectados no tienen que pagar los despropositos de unos dirigentes, tanto del ayuntamiento como de la Generalitat.

Hay gente que esta esperando venderlo, por ejemplo, para jubilarse, hay gente que ya ha comprado otro casa o apartamento sobre plano, el cual ya esta pagando, y necesita vender para poder hacer frente a los pagos que debe, hay otras personas que están pagando una hipoteca cada mes y es inadmisible que lo de aquí unos años pase a propiedad de otros.

Es decir, lo de cesión, ni hablar.

Por otra parte, espero que en el ayuntamiento no estén como en este bloc, echandose la cual unos a otros, esta claro que todos los que estaban en el ayuntamiento cuando se aprobo el POUM, han fallado, tanto los que estabán gobernando, por dejarse meter un gol por la generalitat, como los que estaban en la oposición y no denunciar lo que estaban a punto de hacer.

Anònim ha dit...

Si bien UPM (PSC, MPI, I) votaron en contra del POUM participaron en su redacción hasta el ultimo día, quien añadió la cañada fue Medi Ambient de la Generalitat recuerdo, PSC+ERC+I y si no me equivoco el conseller es de I (Iniciativa) así que todo queda en casa.
Curioso que día del incendio se trate este tema con el conseller, solo recordar que hay miembros del ayuntamiento afectados en ambos lados.
Ahora no vale decir "yo vote en contra" cuando estas gobernando gracias a los que votaron a favor y solo recordar que el motivo que dieron en el pleno para votar en contra fue que se dejaba a Miami sin polígono industrial (otro recorte de la Generalitat).

Anònim ha dit...

Hola,
Alguien tiene un plano por donde pasa dicha cañada real y las calles y terrenos afectados?

afectado ha dit...

El tema es lo suficientemente serio como para ponerse a perejil los partidos políticos. Ya es tarde y hay que buscar soluciones.
La mayoría de cañadas reales se han convertido actualmente en lugares por los que pasear, por su paisaje, practicar ciclismo, montar a cabaño, senderismo.
Por que nuestro Ayuntamiento no efectua una cesión de terrenos municipales a la Generalitat, por la superficie equivalente a la Cañada en cuestión, de manera que con dicho canja ganen todos.
Los propietarios afectados siguen conservando sus propiedades sin afectación alguna, y, la Generalitat, gana un paraje de dominio público que lo haga lúdico.
Podría ser una solución si se gestiona convenientemente.

Anònim ha dit...

Crec que això de la Canyada ho sabien ERC, CiU, Verds i+, i segurament els partits de Miami també, però s'ho van callar sense pensar el que podria passar fins que al final ha passat i ara tots es tiraran la pilota uns als altres i de mentres els propietaris patint i indignants... com deia al blog d'en xapix... són uns mentiders...
Però tinc confiança i sóc positiu en que tot això s'acabarà resolvent satisfactòriament per totes les parts...

Salut!

Taro.

mister x (ics) ha dit...

Aqui llegeixo que UpM va votar en contra del POUM, ja ho sabia... però va votar en contra tenint en compte el tema de la carrerada? au va! ara no s'hi val a excusar-se ni que ara surtin amb aquest motiu.
Una pregunta pels que ho saben tot: A les alegacions que es van fer (les fes qui les fes) al POUM, s'anomenava aquest tema?
apa, sort i salut!

Tondo Rotondo ha dit...

A l'ajuntament -en "democràcia"-penso que mai ningú va tenir ni idea d'aquest tema.

TALAIA 43300 ha dit...

DIARI DE TARRAGONA d'avui divendres 7 de setembre 2007:

"LOS PROPIETARIOS AFECTADOS POR LA CAÑADA REAL DE MIAMI PLAYA PUEDEN RESPIRAR TRANQUILOS"

El resultat de la reunió d'ahir dijous a Barcelona entre les autoritats locals i el Departament de Medi Ambient de la Generalitat va desencallar definitivament el tema i va traslladar el pas i mides de la "Cañada Real" a la via pública (paralela a la via del tren). A partir d'avui l'Ajuntament ja pot donar llicències d'obres i cèdules urbanístiques en la zona afectada.

El que no explica és com han salvat el fet legal de que els espais alliberats quedàven de propietat pública i no podien ser dels actuals propietaris.

Estic segur que la web municipal, en l'apartat obert sobre la Via Pequària, n'informarà oportunament amb tot detall, però s'han desforçar en que sigui el més aviat possible.

TALAIA 43300

TALAIA 43300 ha dit...

COMUNICAT OFICIAL DE L'AJUNTAMENT DE MONT-ROIGDEL CAMP, DONANT PER TANCAT AQUEST ASSUMPTE:

http://www.mont-roig.com/viapecuaria/

Felicitacions a l'equip de govern municipal, encapçalat per l'alcalde Fran Morancho, per la ràpida i favorable resolució d'aquest greu problema.

TALAIA 43300

Anònim ha dit...

Mi mas sincera enorabuena a todos esos propitarios ,aunque estoy segura de que la tranquilidad al 100% quizas nos les quede a muchos (logico).Quiero aprobechar la ocasion para felecitar y como no,para reiterarles mi apoyo como votante a UPM.Ya que estan demostrando una efectividad ante las adversidades magnica.La verdad no lo estais teniendo facil parece que la suerte la teneis de espaldas.Pero me reitero seguir así .

Anònim ha dit...

Just want to say what a great blog you got here!
I've been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

Thumbs up, and keep it going!

Cheers
Christian, iwspo.net