dissabte, 18 d’agost de 2007

45. ESCOMBRARIES.
En les últimes setmanes el servei encarregat de fer la recollida d'escombreries del municipi no compleix amb els mínims exigibles i pels que tots paguem religiosament. Us haureu fixat que els contenidors del plàstic sobre tot i també els del paper no es recolleixen amb la mateixa freqüencia que abans i estan plens a vessar. La mala imatge i deixadesa que això comporta, agreujat amb que a l'estiu hi ha més gent al municipi, sobre tot a Miami, no és gens positiu.

Sembla que l'Ajuntament ja ha donat algún "toc" a l'empresa SECOMSA perquè rectifiqui en aquest sentit i compleixi amb la seva obligació. Veurem com anirà a partir d'ara.

El plàstic i el paper o cartó té un valor al mercat de la recuperació (en el cas del paper, com a mínim de 4 a 6 cèntims d'euro o més), però el nostre ajuntament ha de pagar per que ho vinguin a recollir, i això es reflecteix en el nostre rebut anual d'escombreries. Hi ha coses que no s'acaben d'entendre des de fora de l'administració, i dóna la sensació que des de dintre tampoc fant tot el que caldria. -Com que tot estava així, no val la pena revisar-ho-. La pregunta és senzilla: Per què hem de pagar per que vinguin a buscar una cosa que ja té el seu valor? No ho pot vendre directament l'ajuntament?.

Crec també que els empleats municipals encarregats de netejar els carrers han de vetllar perquè no hi hagi deixalles fora dels contenidors, com moltes vegades veiem. Si els voltants dels contenidors estan nets, rarament algú hi deix res a fora. Si ja hi ha "fato", inconscientment ho deixem fora. No costa res perdre cinc minuts en endreçar les zones dels contenidors, plegant els cartons i ficant-los dintre, i fent el mateix amb els altres materials.

Una altre cosa que costa poc de fer és estirar les herbes que puntualment surten a les voreres o en carrers poc transitats. Igual que els jardiners municipals han d'arroplegar els papers i plàstics que troben per les zones verdes, els de la neteja han de fer-se càrrec d'aquestes plantes igual que escombren les fulles caigudes dels arbres.


Per acabar, us adelanto de que sembla que per fí arriben els contenidors enterrats al nostre municipi. Espero que sabran escollir bé els llocs on els posaran. Podeu dir-hi la vostra.
.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El tema de los contenedores tiene tela,los recogen cuando quieren aun estando llenos sobre todo los de plastico y papel.El de la basura organica mejor te pones un guante para abrir la tapa por que estan tan sucios que son un nido de hormigas.Creo que necesitan un saneamiento periodico.Estan muy sucios.Un comentario:Cuando vinieron a casa a explicarme el tema del reciclaje con un cubito de regalo me alegre y pense nos vamos mejorando vamos haciendo cosas constructivas parece que Miami avanza.Cual fue me desilusion cuando pusieron el islote en mi calle y fui a tirar la basura reciclada por supuesto y el container tenia una pegatina que decia algo asi " mantengamos limpio Cambrils".Ni contenedores nuevos puede tener Miami tenemos que utilizar lo que los demas ya no quieren.DECEPCIONANTE.

1000 i 1 900 ha dit...

Nous o de segona mà (els que han tret d'altres poblacions) els contenidors sotarrats? segons l'anterior regidor de medi ambient quant es va parlar de l'arrenjament de l'avinguda Catalunya i el que contemplava el carregós pressupost de l'obra, aquest no incloïa aquest servei per ser molt car i els sistemes en el mercat poc fiables.

Tondo Rotondo ha dit...

Els soterrats de vegades no són la solució, d'altres si... però els contenidors llardosos que ens enviin a la plaça de sant Jaume, la de BCN.