dilluns, 23 d’abril de 2007

4. EL PONT.


Fotografía: El nou pont té vuit ulls.


Estem acabant el mes d’abril, ja fa bo i els mont-rogencs esperem amb ànsia el poder baixar cap a la “marc”. Pel 1er. de maig de l’any passat vaig anar amb uns amics a dinar a la pixerota. Vam pendre el picnic i ho vam pasar d’allò més bé (i barat).

Aquest any per baixar hauré de fer més volta, ja que el polèmic pont que s’està construïnt sobre la nova autovía N-340, no estarà acabat.

Recordo la reunió urgent convocada per l’Ajuntament a la casa de cultura, (fa més de mig any), amb els polítics intentant donar explicacions i calmar els ànims dels exaltats veïns i afectats de la zona. Van assegurar que a l’abril s’obriria el pont de nou. Ja es van guardar 30 dies de marge a la butxaca, doncs no van dir si seria el dia 1 o el 30, però ni així podrán cumplir les seves promeses.

A mí, personalment, aquest assumpte no m’ha emprenyat massa, ja que no hi tinc propietats a la zona, ni hi vaig a treballar, pero he de reconèixer que per aquí a la plaça en passen uns quants que ja n’estan farts d’anar a tombar per Montbrió, per Les Planes o empolssegar-se per la Pixerota amunt i avall.

Siguem realistes, tants mesos el pont tancat no té cap explicació llògica de ser. Si els de l’Ajuntament (polítics i tècnics) tinguessin aquesta explicació, ja la haurien fet pública. Recordo que van dir a la reunió, davant de tot el poble, que aquest plaç els hi havien imposat a Tarragona els tècnics de la obra, i que com que ells no eren tècnics … no hi enteníen.

Cal ser tècnic per veure que als altres ponts que troba aquesta obra no es talla cap carretera?

Cal ser tècnic per veure que sis o set mesos per fer un pont és un plaç de temps super-exagerat?

A veure quin tècnic de Tarragona tallarà sis mesos la carretera que va de Vandellòs a l’Hospitalet de l’Infant quan arribi allí la obra. El Sr. Castellnou (alcalde de l’Hospitalet – Vandellòs), que no és tècnic, ja es rodejarà dels seus tècnics municipals per imposar les condicions que més els convingui per al seu municipi. Temps al temps.

Per acabar: El que més greu em sap de tot això és que els nostres polítics ni es preocupen, ni hi pensen en el trasfons real del problema .
Aquest plaç de temps tant llarg ha servit per que la empresa constructora hagi pogut treballar sense entrebancs en la zona (no només al pont), estalviant-se molts diners. Ningú els emprenyava i han fet el que han volgut (i millor per a ells). Però aquest gran benefici de la empresa constructora l’han pagat i de llarg, tots els veïns i afectats de la zona. Quan ha facturat de menys el Restaurant, el Centre de Jardineria i altres negocis? Quants quilòmetres s’han recorregut en aquests mesos anant a fer el tomb? Us imagineu la quantitat de vehicles afectats i els conseqüents milers de litres de combustible consumits? Qui ho ha pagat això? LA GENT DE MONT-ROIG!

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb aquestes obres aviat el Camp de Tarragona semblarà el famós quart cinturó que es projecta a Barcelona

Tondo Rotondo ha dit...

L'afer d'aquest pont és una vergonya, de jutjat de guàrdia, i un greuge comparatiu amb la gent de Montbrió i Cambrils doncs allí no va passa aquest fet... doncs els interessos del termes suposo que saben convèncer els polítics i tècnics implicats.

D'altra banda m'afegeixo vivament al comenatri anònim: estan trinxant el territori per fer de la nostra terra uj gran parc temàtic farcit de camps de golf, nuclears, macro-vivendes i scalextrics... ara es diuen slots, no?

He conegut el teu blog gr+acies a la garrofa: per molts anys!

mister x ha dit...

Sembla que m'has "copiat" el pensament en aquest post. Felicitats

Juanjo ha dit...

Dicen que quieren abrir el puente este próximo sábado dia 28 de mayo 2007. ¿Será para que puedas bajar tú a la playa, o sólo casualidad?
Espero nuevos escritos tuyos. !Adelante!

Tondo Rotondo ha dit...

M'agradaria que també haguéssin fet el mateix a la carretera de Montbrió a Cambrils. A Mont-roig no som iguals? Qui mana més els de les Termes o els polítics locals?

1000 i 1 900 ha dit...

Tondo ho han fet perqué si a Montbrió mana el Termes, al nostre poble mana el Bonmont i així si passes per allí per anar a la N340 igual t'agrada algun xalet i te'n compres un.

Talaia 43300 ha dit...

Avui dissabte he passat pel nou pont. Ja està obert al trànsit. Només hi falta la senyalització horitzontal per que estigui llest del tot (almenys això m'ha semblat), no ho dic per criticar-ho, doncs trobo bé que ja l'hagin obert. (Avui és dia de felicitat per molts dels veïns de la zona).
També m'han dit que volen enxamplar la carretera fins a la N-340, ja que volen obrir aquest tram, des de Vila-seca fins a Mont-roig, per descongestionar Cambrils. En sabeu alguna cosa d'això? (Sembla que el tram de Mont-roig a Calafat encara trigarà uns 2 anys).
A MANCA D'INFORMACIÓ OFICIAL, A VEURE QUE EN PODEM DIR NOSALTRES ...

Mon ha dit...

crec que el desdoblament de la N340 de moment s'acaba a Mont-roig , aqui al pont amb una gran rotonda.
que vol dir aixó?
que l'embus que es feia a l'entrada de cambrils ara el patirem durant dos anys en aquesta mena d'embut que ens quedara en aquesta zona

1001 i 1 900 ha dit...

7+1 (ulls) O sigui el setponts i el primerpont del poble a la carretera de la mar junts, sort que no hi han sumat el de Rifà sinó no l'acaben fins Nadal i sort també que en varen aprofitar un tros del que ja hi havia.
Sort que en l'arrenjament previst de l'avinguda Catalunya ni s'hi inclou un pont tocant al setpots per no escurar més la butxaca dels veïns i continuarem fent el "tutuquisplash" al passar-hi, moltes cases noves i pocs serveis amb una mínima qualitat.

Tondo Rotondo ha dit...

Quanta raó 1001 i 1 900...