dijous, 25 d’octubre de 2007

61. INFRAESTRUCTURES IV

______________ Cliqueu d'amunt del plano per veure'l ampliat.

Ja podem veure que s’han iniciat les obres del nou vial d’accés a la part alta del casc antic des de la carretera de Colldejou. Desconec el motiu pel qual no s’ha fet un acte públic de presentació d’aquesta important obra per a molts ciutadans de Mont-roig, i així poder saber per endavant el que es vol fer.

La gent sabiem que es projectava, que es volia fer, que ja hi treballaven amb els planos,… però a data d’avui no sabem res en concret: ni el pressupost, ni el període de duració de l'obra, ni pel lloc on passarà exactament, ni com enllaçarà amb la carretera de Colldejou, etc…
Un col·laborador d’aquest bloc m’ha facilitat per e-mail un plànol molt esquemàtic que reprodueixo (no sé si és l’oficial), amb algunes anotacions meves (fetes en color), i entre el plànol que m’han facilitat i l’estat actual de les obres vull donar la meva opinió o plantejar els meus dubtes.

Tots sabem que la distància més curta entre dos punts és la línea recta, per això suposo que donava per fet que el nou vial aniria des de les eres (carrer d’amunt) en perpendicular a la carretera de Colldejou, tal i com he marcat en color blau al plànol, amb una rotonda a la carretera de Colldejou (en color vermell). El traçat del projecte però és el que he assenyalat amb color verd. La longitud del vial és considerablement superior.

Vista l’alçada que passa la carretera de Colldejou respecte a la muntanya de les creus, sembla lògic fer un pont amb dues pilastres altes que iguali el nivell d'un i altre costat, però pel que es veu no serà així. Des de la carretera de Colldejou (a les basses del Feliciano) es baixa cap avall per creuar amb un pont a poca altura el barranc del ximet i iniciar així una pendent llarga fins la carena de la muntanya de “Les Creus”. Aquesta muntanya de “Les Creus” la rebaixen una mica per passar el nou vial. D’aquí que el camí actual del dipòsit de l’aigua es veu dibuixat desviat respecte a la traçada actual. Un pujar i baixar poc agraït pels qui vagin amb bicicleta o a peu.

He intentat esbrinar alguna cosa més sobre aquesta obra (sense descobrir la finalitat d’aquest post), i la cosa sembla que ja estava feta, beneïda i adjudicada per l’anterior govern (Beatet), i els polítics d’ara es limiten a deixar que es faci sense haver-lo revisat. Penso però que no hauria estat de més fer una presentació amb audiovisuals (planos, simulacions d’obra feta, etc…) i una explicació de tot plegat.

Que no li torni a pasar al flamant nou Sr. alcalde el mateix que amb la inauguració del parc "Maria Martori" que, d’haver sabut com estaba tot, no l’hauria inaugurat tant a corre-cuita.
Encara que sigui un projecte dels anteriors, vist el seu tarannà polític, cal examinar-ho amb lupa i si alguna cosa no està bé posar-hi remei sense excusar-se en que la responsabilitat ve de lluny. El mateix poden aplicar-se els “Morancho Boys” amb el tema del “matadero” (vull dir tanatori), que vist des de fora pinta ben lleig.

Per cert, a l’enllaç d’aquest nou vial amb el carrer d’Amunt, carrer de la Roca, camí vell de l’ermita i camí del Peiró, tenia entès que hi aniria una gran rotonda amb 5 entrades i sortides, I que seria una reproducció d'una era com les d’abans, per recordar i deixar testimoni de que allí s’hi practicava aquesta activitat, però al plànol que m’han facilitat no hi surt.

Qui en sàpiga més que hi digui la seva.

11 comentaris:

1000 i 1 900 ha dit...

Bona part de les Creus, avui edificables en tipologia de ciutat jardí i amb possibles agrupacions d’habitatges, passen a sistema de parcs i a equipaments públics per tal de permetre conservar el cim alliberat de construccions o bé amb un bon control edificatori...

... situada al costat ponent de la Casa de Cultura entre el carrer de la Mare de Déu de la Roca i el carrer de Joan Grifoll i permetre relacionar aquests carrers amb un de nou que incorpora un aparcament públic.

Pel que fa als accessos a la part alta del poble es planteja un nou vial conegut com la Ronda Ponent que arrenca de la carretera de Colldejou (T-322) a uns 700 m de la cruïlla d’aquesta carretera amb l’avinguda d’Agustí Sardà. El nou vial projectat té un traçat adaptat al relleu i amb un pont salva la rasa del Ximet, i així es minimitza el seu impacte ambiental. El vial arriba a la intersecció dels carrers d’Amunt i de la Mare de Déu de la Roca... També és proposa continuar el carrer de Joan Grifoll des del carrer del Call fins la Ronda Ponent i obrir una connexió amb el carrer de la Mare de Déu de la Roca afectant les finques núms. 53 i 55, tot definint un aparcament públic d’unes 147 places a la part migdia de les edificacions.

Molt respectar impactes, i fer un pont on dius Talaia fa que no es faci aquest entrallat de nous carres i vials, en aquest estracte del POUM ho diu tot, que si pot fer a la vora de tots aquests nous carrers i vials?
La resposta és fàcil CASES.

Anònim ha dit...

Veo que se aprovecha cualquier ocasión para atacar la gestión del actual alcalde y su equipo de gobierno.
Hasta este momento,no hay motivos para hacerlo ya que ha trabajado mucho más que los anteriores alcaldes que hemos tenido,y los resultados van siendo,cada dia que pasa,más positivos.
Este vial que se está contruyendo en Montroig,es uno más de los grandes disparates del anterior gobierno,y si tenemos en cuenta de que el dinero para financiarlo, sale de la costa,lo menos que podriais hacer es callar.
En Miami tenemos un gran deficit de infraestructuras y vais y os gastais el dienro en una obra que nadie quiere.
No hay quien os entienda.

molta merda i poc vi! ha dit...

una, es bo que es fasin cases en aquest poble (no gratacels, xo si cases)m'agaradaria poder viure algun dia al meu poble. Segon, una obra que no vol ningú anònim?que és un disbarat?

TALAIA 43300 ha dit...

Per l'anónimo del 25/10 (22:12).

1)- Des d'aquest blog s'aplaudeix la gestió realitzada fins ara per l'alcalde Morancho, i crec que aquest és el sentiment del 90% de la gent del poble.

2)- Això no vol dir que no poguem demanar més informació del que s'està fent o es vol fer, sense que signifiqui un atac cap a l'alcalde. Un alcalde que negui als seus ciutadans l'accés a la informació es desqualifica per si mateix, cosa que no és el cas del nostre Morancho (per ara).

3)- No sé en que et bases per afirmar que aquest nou vial "es una obra disparatada y que nadie quiere", quan precisament és per tothom molt esperada, per acabar amb el calvari diari dels que hem de circular pel casc antic del poble. Podem opinar sobre si el traçat és el millor, però ningú pot negar que el nou vial és tant necessari com el pa que ens mengem.

4)- Em sorprèn que nosaltres no tinguem gaire informació sobre aquesta obra i tu sàpigues tant certament que es financiarà "con dinero de la costa". Vull suposar que no tens cap confident "infiltrat" a l'ajuntament i que és degut a la idea auto-concebuda de que TOT el que es fa al municipi és amb els diners de Miami. Per descomptat que no hi estic d'acord.

5)- Des d'aquí et convido a utilitzar aquest blog per relacionar i reclamar les infraestructures que creguis fan falta a Miami Platja (i si vols també a totes les altres les urbanitzacions). No ho dic de broma, serà interessant que tots siguem conscients del que es troba a faltar a tot el municipi, fins i tot per que en prengui nota el mateix ajuntament que ens consta segueix l'actualitat blocaire del poble.
Tens el meu e-mail a la teva disposició.

TALAIA 43300

Anònim ha dit...

M'agradaria dir unes quantes cosetes...
Per una banda, crec que ningú d'aquest bloc està desprestigiant a l'actual equip de govern, tot el contrari, crec que de moment estan duent a terme una bona tasca.
Per altra banda, m'agradaria dir-li al nostre amic anònim de la costa, que els dinerets de les arques municipals no tots són de platja que també n'hi ha de muntanya!!
En referència a les obres del carrer d'Amunt, trobo molt bé el que s'està fent, encara que el meu punt de crítica és el desconeixement que se'n té de tot plegat. Visc al carrer d'Amunt i la veritat és que ja portem dies aguantant sorolls, pols, caos circulatori i molèsties vàries. Fa unes setmanes varem rebre una carta a casa on se'ns detallava que s'hi farien obres i la veritat és que feia uns dies que les obres havien començat ja! Doncs bé, no cal que se'ns informi de les obres quan ja han començat, sinó que se'ns informi del què s'ha de fer, quant de temps duraran aquestes obres, etc. Per tant, la meva queixa és bàsicament el desconeixement i la falta d'informació.
També m'agradaria comentar el tema del nou vial. Trobo que és una infraestructura molt necessària al nostre municipi, tenint en compte que l'únic accès que tenim per arribar a casa és el carrer Mare de Déu de la Roca. I quin carrer!!! Sempre donant pas als que baixen... (Si us plau que els facin d'un sol sentit ja!)
Com molt bé ha dit en Talaia, a les eres hi anirà una rotonda, però el que m'han comentat és que destruiran l'actual era per fer la rotonda. En sabeu alguna cosa d'això? No m'agrada gaire l'idea, ja que és l'era més emblemàtica del poble...

Salut!

Una de Red Mountain...

Mon ha dit...

anonim 22:12 Ho sento pero ningu desprestigia al Sr. Morancho, la veritat es que hem notat un canvi cosa que no puc dir de la resta de membres municipals si que demanaria mes explicacions de la resta del equip de govern (no es veu la feina), Crec que i amb permis, com t'ho diria.... "pixes fora de test" ( expressio o frase feta catalana que significa que "meas fuera de la maceta") nosaltres els mont-roigencs tenim costa i muntanya..pregunto: vosaltres Miami teniu muntanya? perque no se on coi viviu perque sembla que sou d'un altre municipi.
Per acabar, tant sols dir-te que en Miami teneis deficit de infraestructuras (entre otras cosas) pero a cambio teneis ciudadanos anonimos como tu que tienen graves problemas para convivir en armonia con el resto de municipio o al menys aixi ho he entes. gracies.

Anònim ha dit...

Mon no es per menyprearte pero el català també l'entenen a miami.

Totxo ha dit...

Doncs a mi sí que em sembla lamentable l'actuació del nou alcalde, del seu equip de govern i també em semblen els comentaris de l'anònim fora de lloc.

Intentar donar lliçons de que a Miami s'han invertit correctament els calers és, pel cap baix, criticable. Parlem-ne:

La increïble quantitat de parceles i xalets construits sobre parcel.les sense serveis.

L'immens nombre de piscines il.legals existents

Es compren parcel.les a 4 duros, sense serveis, s'hi han fotut un xalet de collons de mico i encabat es queixen de que han de pagar el clavagueram.

Miami és una ruïna i únicament i exclusiva per culpa de la seva gent. Els regidors de Miami fa més de 20 anys que governen a l'Ajuntament. Quina barra fotre la culpa als de Mont-roig!!

La Magnífica carpa damunt la Plaça de l'Esglesia, que no serveix per res i que va costar un dineral per una simple capritx del mateix Morancho i amb la més que probable participació de l'anònim.

Els increïbles llibres de turisme, acompanyats de futlletons i uns dissenys ridículs de nous logotips (el ja històric barquet com a simbol de Miami i el no menys desafortunat logotip de Mont-roig). Tot a un preu increible i pagat a un amic del senyor Morancho (que evidentment d'estudis de disseny res de res)

Els sous dels amics del senyor Morancho contractats a dit, gairebé de ministre, i incomplint, una més, de les seves increibles promeses electorals.

El malbaratament constant i diari dels diners de l'Ajuntament en dinars, regals, viatges de treballadors i regidors, dietes, ...

El resum de l'actuació de l'equip de govern: poc i dolent (el parc del camp de futbol, el tanatori, el vial, ..) tot projectes de l'antic equip de govern, mal planificats .. i per tant el que calida era reorientar-los i no pas executar-los de mala manera com estan fent.

Si cal aplaudir el senyor Morancho només pel fet de que es preocupa dels temes anem arreglats. El seu sou i el dels càrrecs de confiança dona per molt més.

Anònim ha dit...

TOTXO: Això de xalets també passa al terme. Tota la cùpula de CiU tenen cadascún d'ells xalets pel terme. Pensa que si ells ho han fet doncs imaginet Miami. El Cap Sec obres ilegals, Sancho un magnific xalet al costat del club Montroig, Juan Antonio (Placosa) cami d'anoies i aixi anant fent. Ja veus que no tots tenim les mateixes igualtats alguns tenen mes favoritisme i d'altres mes pegues.

Anònim ha dit...

eps
las normatives municipals se les passen pel forru
sino aneu al tanatori municipal
que es al casc antic
segons ordenançes portes de fusta
al tanatori tambe de ferru galvanizat i a mes corredera
fotli fort
al carrer d´amunt el block nou devant del xalet del david castellvi
aluminio blanco

apa adeu

Anònim ha dit...

Pel que jo se, de municipi nomès en tenim 1, el poble de Mont-roig del Camp i les urbanitzacions, les que no pertanyent a l´ajuntament s´anomenent EUC, aixi que ja n´hi ha prou d´emprenyar amb la antiga retorica de que en miami "esto" i en mont-roig "aquello",amb aixo no anem en lloc, pero queda clar que pots ser la llista més votada.
A tot el municipi fan falta serveis, serveis basics,i pel que em consta a l´ajuntament de Mont-roig, ahir, avui i segurament dema i continuaran pul.lulant els de miami.
Em sorpren que es parli amb tanta rancúnia de gent amb la que estan governant, per aixo mateix, perque formen part del seu govern, es mès, penso que sort en tenen...
Personalment aniria en compte no fos cas que es trenqui la corda
de tanta tibantor...Els de miami saben que governen amb tres partits més ?
Anonim, les mancances del municipi son "culpa" de tots i es feina de tots arranjar aquesstes mancances.
I si a miami alguns parlem català.

Un ciutada que pague impostos i no rep serveis.